30 Ianuarie: Termen limita de inscriere la Gala Premiilor Participarii Publice

Gala premiilor Participarii Publice 2014Gala Premiilor Participarii Publice (G3P) este evenimentul anual organizat de Centrul de Resurse pentru participare publica: CeRe, care in 2015 se va afla la a VI-a editie. CeRe premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica se pot produce schimbari durabile pentru Romania. Inscrierile la Gala se vor incheia pe 30 ianuarie 2015. La aceasta editie se vor putea nominaliza cetateni, organizatii sau institutii publice care au avut rezultate concrete prin interventii in decizii publice, in beneficiul comunitatilor pe care le reprezinta. Oricine doreste sa nominalizeze pe cineva sau sa se inscrie la Gala cu o poveste de participare publica Gala premiilor Participarii Publice 01  2014este invitat sa completeze formularul disponibil pe site-ul competitiei.

“Primaria sectorului 3 vrea sa construiasca pe spatiul verde, primarul Iasiului decide sa taie teii din oras, copiii cu autism nu au acces la terapie. Sunt oameni si organizatii care nu accepta si se lupta sa schimbe astfel de lucruri. Pentru ei se intampla G3P si pentru cei pe care ar putea sa-i inspire”, a declarat Oana Preda, Director Executiv, Centrul de Resurse pentru participare publica.

Doua exemple de povesti premiate la Gala din 2014: Lenuta Zamfirescu a fost premiata pentru ca a reusit sa convinga autoritatile locale sa dezvolte reteaua de canalizare si sa asfalteze drumurile si trotuarele din Bereasca (jud. Prahova) si Asociatia Victoria Art pentru ca a convins Primaria si Consiliul Local sa sustina „Festivalul de Film Victoria”, prin care au revitalizat viata culturala si spiritul comunitar in orasul Victoria (jud Brasov).

Sunt din ce in ce mai multe exemple de organizatii si cetateni care au spus “nu“ resemnarii. Exista institutii publice care isi asculta cetatenii cand iau decizii. Dar trebuie sa afle cat mai multa lume de ele!

Cateva lucruri noi la editia din 2015:

  • Poti nominaliza pe cineva! Daca stii pe cineva despre care te-a inspirat trebuie doar sa completezi formularul de inscriere.
  • Exista o sectiune de concurs pentru jurnalisti! Cetatenii si organizatiile sunt invitati sa nominalizeze jurnalisti care au promovat povesti de participare publica. Daca te numeri printre cetatenii sau organizatiile care inscriu povestea de participare publica la Gala, poti nominaliza un jurnalist direct in formularul cu care te inscrii. Daca vrei sa nominalizezi un jurnalist sau esti jurnalist si vrei sa te inscrii in concurs, te rugam sa completezi formularul dedicat.
  • Toti premiantii Galei vor participa la un curs de storytelling organizat de CeRe, in parteneriat cu jurnalistii de la Decat o Revista.
  • Trei dintre castigatorii Galei, editia a VI-a vor participa la o vizita de studiu in Islanda,o tara care a delegat scrierea constitutiei catre un grup de cetateni.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.