Angajati ai Credit Suisse voluntariaza pe santierul Habitat de la Ploiesti

O echipa formata din 20 de angajati ai grupului Credit Suisse, veniti in Romania din mai multe tari, muncesc pe santierul Habitat for Humanity Romania din Ploiesti. Timp de trei zile, voluntarii Credit Suisse vor lucra la constructia a trei locuinte cvadruple, in care vor locui 12 familii sarace. Lucrarile de constructie a locuintelor au inceput in luna aprilie 2012, pana acum fiind realizate fundatiile si pereţii exteriori. Angajaţii Credit Suisse vor asambla si instala ramele structurale din lemn si elementele de interior ale caselor.

„Incepand din 2009, cand a fost lansat parteneriatul de voluntariat global dintre Credit Suisse si Habitat for Humanity International, peste 2.000 de angajati ai companiei au ajutat la construirea de case pentru familiile cu venituri mici, efectuand peste 23.000 de ore de munca voluntara. Habitat for Humanity Romania isi propune sa gazduiasca an de an 4.000 de voluntari pe santierele sale din toata tara, oferindu-le prilejul de implicare in comunitate prin activitati interactive, dinamice, cu impact concret si de durata. Obiectivul nostru este dezvoltarea unei culturi a voluntariatului”, a declarat Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity Romania.

Potrivit unui studiu realizat de un grup de sociologi romani, exista cartiere intregi in Ploiesti unde familiile traiesc in conditii sub-standard. Mai mult decat atat, intreaga zona sufera in urma crizei economice, rata somajului dublandu-se de anul trecut, atingand aproape 10%.

Habitat for Humanity dezvolta programe complexe in domeniul locuirii, pentru ajutorarea persoanelor dezavantajate din punct de vedere social. Una dintre activitatile organizatiei consta in constructia si reabilitarea de locuinte, lucrari care se realizeaza în proporţie de 80% prin munca voluntarilor. Acestia nu trebuie sa fie muncitori specializati, asociatia promovand faptul ca oricine poate sa contribuie la imbunatatirea vietii semenilor. Habitat for Humanity gazduieste in Romania atat voluntari internationali – echipe de voluntari individuali si companii care isi sustin angajatii in activitatea de voluntariat – cat si voluntari din Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.