Angajatii GSK din Brasov au muncit pentru a sprijini comunitatea locala

Peste 210 de angajati ai fabricii GlaxoSmithKline din Brasov au participat la activitatile desfasurate cu ocazia GSK Orange Day- eveniment anual de voluntariat prin care reprezentantii companiei sprijina comunitatile locale. Pentru a ajuta cat mai multe persoane aflate in situatii dificile, angajatii din Brasov s-au impartit in mai multe echipe. Astfel, o echipa formata din 60 de angajati ai fabricii GSK din Brasov s-a implicat in actiuni de gradinarit si ecologizare a curtii exterioare de la Spitalul de Copii din Brasov si, totodata, de infrumusetare prin pictura a peretilor interiori ai unitatii de primiri urgente. In paralel, alti 30 de angajatii au decupat colaje cu tema anotimpurile anului, cu care personalul spitalului vor inveseli holurile sectiilor.

“Copiii internati la Spitatul de Copii din Brasov se vor bucura in perioada urmatoare si de materialele donate de angajatii din fabrica pentru a le face perioada spitalizarii mai usoara si mai frumoasa – carti si creioane de colorat, carti de povesti, un televizor si un DVD player”, spun reprezentantii companiei.

Voluntarii GSK au fost alaturi si anul acesta de Fundatia HOSPICE Casa Sperantei, actiunea avand deja traditie: este pentru al patrulea an cand angajatii fabricii de la Brasov creaza bratari din margele in folosul pacientilor cu boli terminale si a copiilor cu speranta limitata de viata din cadrul fundatiei. Obiectele realizate de angajati vor fi prezentate in cadrul unei expozitii cu vanzare organizate la sediul fabricii, iar banii obtinuti din vanzarea lor vor fi donati Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei. Tot in beneficiul fundatiei, fabrica GSK din Brasov s-a alaturat campaniei nationale ”Recicleaza pentru un zambet”. Fondurile obtinute de pe urma reciclarii obiectelor electrice si electrocasnice vor fi directionate catre HOSPICE Casa Sperantei.

O alta echipa formata din 23 de voluntari de la fabrica GSK a donat sange in beneficiul pacientilor spitalizati in unitatile sanitare din judet. In urma acestei actiuni, s-au colectat 10 litri de sange, iar tichetele de masa obtinute, in valoare de 567 lei, au fost oferite Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.

Mai mult,la fel ca la editiile anterioare ale ”GSK Orange Day”, cand voluntarii au participat la ecologizarea a numeroase parcuri si zone verzi din Brasov, si anul acesta 60 de angajati ai fabricii din Brasov au curatat deseurile din zona Jepilor, Iepure (Racadau), Pantex, lac Noua si Caciula (Noua).

Evenimentul de voluntariat ”GSK Orange Day” a fost introdus la nivel global si in Romania in 2009 pentru a oferi angajatilor companiei oportunitatea de a dedica o zi de lucru platita de companie unor actiuni de voluntariat in sprijinul comunitatilor defavorizate. In cadrul editiei nationale a evenimentului desfasurat anul acesta, voluntarii GSK, alaturi de partenerii companiei, au participat la 31 de actiuni menite sa imbunatateasca viata de zi cu zi a 1400 de copii si adulti din 18 localitati din intreaga tara.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.