Angajatii Holcim au daruit comunitatii aproape 6.000 de ore de voluntariat

Campania de voluntariat “Impreuna pentru comunitate”, ocazionata de implinirea a 100 de ani de existenta in lume a Grupului Holcim si 15 ani de prezenta locala, a reusit sa mobilizeze 610 angajati Holcim Romania. Ei au daruit comunitatii 5.887 de ore din timpul lor de munca, echivalentul a 2,8 ani de voluntariat (numarul total de ore a fost realizat luand in calcul cele aproximativ 255 de zile lucratoare intr-un an, a cate 8 ore/zi). Activitatile au vizat actiuni de reabilitare a zonelor de interes public, plantari de copaci si colectare selectiva a deseurilor.

Azi este un moment de bilant si sunt mandru de realizarile colegilor mei din toata tara care s-au mobilizat si au finalizat tot ce ne-am propus in campania de voluntariat „Impreuna pentru comunitate”. Holcim Romania a adunat 2,8 ani de voluntariat care se adauga la contributia colegilor nostri din toata lumea, pentru ca cei 100 de ani de existanta a Grupului sa fie oferiti in mod simbolic comunitatii globale. Aceste cifre vorbesc insa si despre implicarea individuala a angajatilor Holcim Romania si de spirit de echipa, efort, entuziasm si solidaritate”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

Rezultatele campaniei “Impreuna pentru comunitate” pot fi rezumate astfel:

  • In urma actiunii de la Campulung, unde au participat 177 de voluntari, insumand 1.664 de ore, s-au plantat 14.000 de puieti de salcie pe o suprafata de 1,1 hectare si s-a renovat spatiul de joaca din cadrul gradinitei Sfanta Maria din Campulung;
  • Cei 161 de voluntari ai echipei Holcim Romania din Alesd au muncit 1.326 de ore plantand 100 de puieti de thuja si colectand 590 de saci cu deseuri de pe albia si de pe malurile Vaii Soimului, precum si a drumului de acces la fabrica de la iesirea din satul Chistag.
  • La Turda, cei 47 de voluntari au daruit 426 de ore de munca in folosul copiilor, pentru a renova spatiul de joaca de la Gradinita Sfanta Maria.
  • Angajatii Holcim din statiile de betoane si agregate si-au adus contributia cu ajutorul celor 144 de voluntari care au muncit timp de 1.287 de ore pentru a curata mediul de deseuri, pentru a reabilita scoli, centre de plasament si azile de batrani, si a reabilita obiectivele de interes ale fiecarei comunitati in parte.
  • In Bucuresti, voluntarii Holcim Romania din sediul central alaturi de cei de la statia de betoane din Pipera, in numar de 81, au plantat peste 230 de arbori si arbusti contribuind astfel cu 1.198 de ore la campanie. Terenul pe care s-au plantat arborii a fost curatat anterior de deseuri, nivelat si pregatit pentru plantare de catre angajatii Holcim de la statia de betoane din Pipera.

Holcim Romania va continua actiunile de responsabilitate sociala de acest gen si in anii urmatori, transformand voluntariatul intr-o traditie marca Holcim.

Pentru a marca cei 100 de ani de activitate, pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Acesta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.