Angajatii Holcim vor participa la actiuni de voluntariat in 15 localitati

Holcim Romania a lansat campania de voluntariat “Impreuna pentru comunitate”, cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta in lume a Grupului Holcim si 15 ani de prezenta pe piata autohtona. Pe parcursul acestui an, cei aproximativ 1.100 de angajati ai Holcim Romania vor participa la actiuni de responsabilitate sociala in 15 orase din tara, respectiv: Bucuresti, Chitila, Alesd, Brasov, Campulung, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Turda. Toate actiunile organizate in aceasta campanie au fost propuse de angajatii companiei din fiecare locatie, fiind selectate alaturi de reprezentanti ai comunitatilor locale, beneficiarii directi si indirecti ai acestor initiatiative ridicandu-se la peste 50.000 de locuitori, potrivit estimarilor Holcim Romania.

“Aniversarea Centenarului Grupului Holcim si a 15 ani de prezenta Holcim in Romania este pentru noi atat un moment de bilant, cat si cel mai bun prilej de a ne manifesta recunostinta fata de toti cei care ne sustin in activitatea noastra. Angajatii Holcim Romania au propus aceste initiative de sprijin comunitar si vor contribui personal in finalizarea actiunilor, in unele cazuri impreuna cu familiile si cu parteneri de afaceri. Este impresionant spiritul de solidaritate si mobilizarea din companie, faptul ca fiecare doreste sa contribuie la imbunatatirea unor aspecte de viata in comunitatea unde locuieste si sa ofere astfel un exemplu celor din jur”, a declarat Daniel Bach, Director General al Holcim Romania.

Actiunile se vor concentra pe trei domenii – reabilitare, plantare si colectare deseuri.

  • Plantari de copaci: la Campulung se vor planta peste 14.000 de puieti in vecinatatea fabricii de ciment, iar la Oradea si in Chitila echipele de voluntari Holcim vor reda comunitatilor zone mai verzi in perimetrul raului Crisul Repede si in zona adiacenta statiei de betoane din Chitila.
  • Colectare deseuri: Albiile raurilor si zonele impadurite din vecinatatea oraselor vor fi principalele tinte ale actiunilor de colectare selectiva a deseurilor. Zonele vizate in campania “Impreuna pentru comunitate” sunt Paraul Soimul din Alesd, Timisul Sec din Brasov, Canalul Bega din Timisoara si zona impadurita din cartierul Trivale la Pitesti.
  • Reabilitari zone de interes public: Pentru reabilitarea zonelor de interes public actiunile organizate de Holcim Romania vizeaza reabilitari de spatii de joaca la gradinite, camine de copii si azile pentru batrani, precum si reparatii si imbunatatiri ale unor drumuri in localitatile Bucuresti, Campulung, Craiova, Cluj-Napoca, Turda, Ploiesti, Targu-Mures si Satu Mare.

Campania “Impreuna pentru comunitate” a fost lansata cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintarea Grupului Holcim si se desfasoara la nivel global, in toate companiile din Grup. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.