Angajatii OMV Petrom au voluntariat la Centrul de Resurse din Boldesti-Scaieni

Voluntariat Habitat for Humanity  (2)O echipa de angajati OMV Petrom a lucrat la constructia Centrului de Resurse al Comunitatii Boldesti-Scaieni, un centru comunitar unic in Europa, construit dupa principiile sustenabilitatii. Indrumati de specialistii Habitat for Humanity Romania, voluntarii au chituit mozaicurile din bai, au vopsit si au confectionat gabioane din fier pentru teresa exterioara. Munca lor va ajuta copiii si parintii din Boldesti-Scaieni sa aiba un centru comunitar independent energetic, cu costuri de intretinere zero.
Voluntariat Habitat for Humanity  (3)

Obiectivul centrului comunitar este educarea tinerilor comunitatii defavorizate din Boldesti-Scaeni, atat printr-un program de tip „scoala dupa scoala”, cat si prin alte activitati nonformale (teatru, dans, vizionari de filme, dezbateri pe teme sociale, cerc literar etc), sau vocationale (mestesuguri – argintarit, olarit, impletituri, lucratul in lemn etc.). De asemenea, vor exista si cursuri de calificare pentru parinti, evenimente, intalniri, consiliere, planificare familiala, sau discutii libere pe teme diverse.

Cladirea de la Boldesti-Scaieni este prima constructie ecologica sustenabila de tip Living Building Challenge & Pasive House din Europa, cel mai riguros standard international de certificare a constructiilor ecologice. In constructia sa s-au imbinat materiale traditionale (baloti de paie, tecuiala de lut si invelitoare din sindrila) cu tehnologii performante (fundatia pe suruburi metalice, sistem de ventilatie cu recuperator de caldura, ferestre triplu vitrate, pompa de caldura si sistem fotovoltaic si solar). Pe parcursul unui an, cladirea va produce mai multa energie decat consuma, datorita unei bune izolari termice, consumului redus de energie si producerea necesarului cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Apa potabila va fi obtinuta dintr-un put forat in curte, iar apa de ploaie este colectata si folosita pentru irigatii si toalete.
Centrul de Resurse al Comunitatii Boldesti-Scaieni este construit in parteneriat cu finantatorul OMV Petrom, asociatiile Habitat for Humanity Romania, CSMS, Amare Rromentza si primaria orasului Boldesti-Scaieni.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.