BCR: Bursa Binelui a desemnat castigatorii Campionatului de Bine

bursaBineluiBCR a desemnat castigatorii celei de-a doua editii a Campionatului de Bine. Organizatiile castigatoare sunt: Asociatia Romana Impotriva Leucemiei – ARIL, cu proiectul ″Dotarea Laboratorului Sectiei de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti″, Asociatia SOS Infertilitatea – cu proiectul ″Fertilitatea are nevoie de ocrotire si sprijin″ si Asociatia Kogayon – cu proiectul ″Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte″. Castigatorii au fost premiati de catre BCR cu dublarea sumelor atrase din donatii, in limita a 5.000 de euro.campionatuldebine

“Campionatul de Bine 2014-2015 a reunit 90 de proiecte si 75 de organizatii non-profit, neguvernamentale, din care, 53 de proiecte si 50 de organizatii s-au calificat in Semifinala si 27 de proiecte si organizatii au ajuns in Finala Plina de Bine. Participantii au strans peste 64.000 de euro din mai mult de 7.300 de donatii facute prin intermediul platformei bursabinelui.ro, pe parcursul celor 84 de zile dedicate mobilizarii pentru atragerea de donatii”, spun initiatorii programului.

Asociatia Romana Impotriva Leucemiei – ARIL a reusita sa stranga 37.785 lei de la 1.082 de donatori pentru proiectul ″Dotarea Laboratorului Sectiei de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti″, care isi propune dotarea sectiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) cu un flowcitometru, echipament performant, care sa permita celor peste 800 pacienti care calca lunar pragul sectiei diagnosticarea corecta si rapida a patologiilor de sange.

Asociatia SOS Infertilitatea a strans 25.020 lei de la 1.518 donatori pentru proiectul ″Fertilitatea are nevoie de ocrotire si sprijin″, care isi propune sa informeze mai bine pacientii cu privire la afectiunea lor, sa ii ajute sa o abordeze eficient, cu mai multa incredere si optimism. De asemenea, proiectul are ca obiectiv si sa convinga Ministerul Sanatatii ca pacientii hipofertili trebuie sprijiniti.

Proiectul ″Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte″ al Asociatiei Kogayon a atras 818 donatori si 35.510 lei pentru crearea unui nucleu de coordonare al ecoturismului zonei, al promovarii valorilor naturale, in special al celor doua arii naturale protejate in a caror administrare este implicata Asociatia Kogayon.

Bursa Binelui, un proiect BCR, gazduieste anual Campionatul de Bine, o competitie de mobilizare adresata organizatiilor non-profit, neguvernamentale, care transforma organizatiile in proprii fundraiseri in vederea atragerii de donatii. ONG-urile sunt incurajate sa inscrie in Campionatul de Bine propuneri de proiect sau proiecte implementate de organizatii in comunitatile in care acestea activeaza sau pentru o anumita categorie de beneficiari, plecand de la o nevoie identificata in comunitati sau in randul beneficiarilor, pentru care organizatiile doresc sa stranga fonduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.