BCR: Pe Bursa Binelui s-au strans 30.000 euro, pentru 200 de ONG-uri

Platforma online Bursa Binelui a reusit sa mobilizeze pana acum peste 2.500 de donatori de la care s-au strans peste 30.000 de euro pentru cele aproximativ 200 de ONG-uri care si-au inscris proiectele. Numerosi artisti au devenit Ambasadori ai Binelui si au sustinut momente artistice, in strada sau la metrou, pentru a promova o cauza sociala. Alexandru Tomescu, Medeea Marinescu, Silviu Biris, Zoli Toth, Trio Zamfirescu, Muse Quartet sau caricaturistul Adrian Bighei s-au alaturat astfel unei initiative care a facut parte din Bucurestiul Creativ si Festivalul George Enescu, care si-a propus sa puna arta in slujba organizatiilor de pe Bursa Binelui.

“Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatii fara comisioane si care isi propune sa aduca impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura proiectele si oamenii care vor sa investeasca in fapte bune”, spun initiatorii acestui proiect.

In Piata Festivalului George Enescu, violonistul Alexandru Tomescu si-a incantat audienta adunata in mod spontan cu Preludiul in mi major de Bach pentru a sustine restaurarea Bisericii de lemn din Ursi, un sat din judetul Arges, un lacas de cult inclus in patrimoniul national. Medeea Marinescu a recitat poezia „Ar trebui”, de Ana Blandiana pentru a sprijini doua asociatii dedicate copiilor: Asociatia Little People ce sustine copiii cu cancer si Asociatia Valentina pentru copii abandonati. Alaturi de ei, caricaturistul Adrian Bighei a surprins expresiile celor din public, vorbindu-le in acelasi timp despre Asociatia Kogayon, pe care o sustine si cauza mediului inconjurator.

Silviu Biris a cantat melodii din Bucurestiul interbelic pentru Campania Umanitara „Salvam un profesor, salvam generatii!”, initiata pentru doamna conferentiar Adela Rogojinaru. Cei trei frati Zamfirescu au promovat voluntariatul pentru Centrul Gifted Education, ce sustine dezvoltarea copiilor supradotati, iar Muse Quartet au cantat pentru persoanele nevazatoare ajutate de Asociatia DeVision prin proiectul „Ochii mintii”.

Zilele de bine au fost incheiate de Zoli Toth printr-un recital sustinut in statia de Metrou Unirii 1, la un instrument de percutie mai putin obisinut: marimba. Zoli a ales astfel sa promoveze Asociati MAME, ce ofera terapie gratuita copiilor aflati in dificultate.

Bursa Binelui este o platforma online ce permite donatiile fara comisoane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauza. Platforma este un proiect creat si sustinut de Banca Comerciala Romana (BCR), in parteneriat cu Euplatesc care asigura dezvoltarea, sustinerea si acoperirea tuturor costurilor legate de tranzactii, intretinere si comunicare. BCR, prin politica sa de implicare in comunitate, sprijina in special acele proiecte care se concentreaza pe investitii pe termen lung in domeniile care contribuie in mod direct la o evolutie sanatoasa a comunitatii, respectiv: educatia (in special cea financiara), antreprenoriatul si dezvoltarea sociala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.