BCR: Peste 60.000 de euro au fost donati prin platforma Bursa Binelui

In doar patru luni, 64 de organizatii inscrise pe Bursa Binelui au reusit sa stranga 61.675 euro, de la 5.030 de donatori. Suma a fost stransa in cadrul Campionatului de bine, o competitie de strangere de fonduri adresata  in special organizatiilor mici si mijlocii de pe platforma de donatii online Bursa Binelui.  Asociatia Hercules, Centrul de Dezvoltare Locala Speranta si Asociatia Prietenia s-au clasat pe primele  trei locuri. Astfel, au obtinut din partea BCR dublarea sumelor stranse, in limita a 5.000 de euro. Campionatul de bine s-a desfasurat intre lunile iunie si octombrie si a fost structurat sub forma unei competitii sportive, cu mai multe etape in care organizatiile s-au calificat in functie de sumele pe care le-au strans si de numarul de donatori convinsi. Astfel, din cele 64 de organizatii inscrise initial in competitie, 34 s-au calificat in Sferturi, 33 s-au calificat in Semifinala si 25 in Finala.

“Rezultatele Campionatului de bine sunt peste asteptari si ne arata ca donatiile online, desi la inceput in Romania, reprezinta un potential major pentru ONG-urile mici si mijlocii care au inteles ca trebuie sa gaseasca surse alternative de finantare. Prin Bursa Binelui, noi venim in sprijinul acestor organizatii care fac proiecte cu impact in comunitatea lor, oferindu-le un instrument gratuit de strangere de fonduri simplu, sigur si transparent” a spus Nicoleta Deliu, reprezentant Bursa Binelui.

Sumele donate au fost de la 5 lei pana la 1000 de lei, donatia medie fiind de 52.29 lei.  Cele mai multe donatii au fost de 5, 10 sau 15 lei (53% din totalul de 5358 de donatii facute pe platforma).

Bursa Binelui este o platforma dezvoltata de BCR in parteneriat cu EuPlatesc, care isi propune sa aduca impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura proiectele si oamenii care vor sa investeasca in faptele bune din comunitatea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.