Carrefour Romania si Green Group au colectat 1.000 de tone deseuri

sigurec1Carrefour Romania si Green Group au colectat in ultimele cinci luni ale anului peste 1.000 de tone deseuri. Statiile SIGUREC au colectat deseurile care au fost trimise direct in fabricile de reciclare din Romania. Cantitatile de deseuri preluate prin sistemul SIGUREC in ultimele cinci luni ale anului 2014 sunt: 772.063 unitati de ambalaje PET-uri, doze si sticla, 310.121 kg deseuri de echipamente electrice si electronice si 259.063 kg de hartie/carton. Buzau este orasul campion la reciclarea echipamentelor electrice si electronice, precum si la deseurile de hartie/carton si aluminiu. In ceea ce priveste ambalajele PET si sticla, statia amplasata la Carrefour Baneasa este pe primul loc la colectare.sigurec2

florin.capatanaProtectia mediului este o axa importanta in strategia de dezvoltare durabila a Carrefour. In acest context, este important pentru noi sa contribuim la reducerea deseurilor din comunitatile in cadrul carora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite sa punem la dispozitia clientilor Carrefour solutii de colectare selectiva a deseurilor, acesta fiind un comportament pe care il recompensam prin acordarea de discounturi in hipermarketurile noastre”, declara Florin Capatana, Director Dezvoltare Durabila si Relatii Institutionale Carrefour Romania.

Valoarea medie a discountului obtinut de o persoana in perioada mentionata a fost de 11 lei pentru deseuri de echipamente electronice si hartie/carton si 2 lei pentru deseuri de ambalaje. Discounturile sunt calculate plecand de la urmatoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton.

Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram pentru telefoane mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.