Centru de asistenta si tratament pentru distrofici muscular inaugurat in Covasna

Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Charity Works au inaugurat Centrul de Asistenta si Tratament al Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania amplasat in Valcele, judetul Covasna.

Pentru renovarea centrului, Fundatia Vodafone Romania a donat  34.000 de euro, iar peste 100 de angajati Vodafone au participat ca voluntari la aceste lucrari.

Cei 1.000 de membri ai Asociației Distroficilor Muscular din Romania au de acum condiții decente de cazare și asistenta, grupuri sanitare adaptate nevoilor lor, precum și alte echipamente necesare pentru pacientii cu distrofie musculara. De asemenea, Centrul de Asistenta si Tratament de la Valcele dispune de conditiile necesare pentru ca persoanele afectate de aceasta boala să beneficieze de conditii decente de recuperare: masaj, fizioterapie si kinetoterapie.

Centrul va sluji drept loc de cazare pentru parintii si personalul ajutator care ii însoteste pe bolnavi pe perioada recuperarii, va gazdui  un club social pentru pacienti si pentru membrii asociatiei, un loc in care copiii care sufera de aceasta boala sa poata avea acces la jocuri educationale, la o mini-biblioteca, iar tinerii si adultii la cursuri de formare profesionala si reintegrare in societate.

Durata renovarii Centrului a fost 5 luni.

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.