CEZ a investit peste 400.000 de euro in modernizarea sistemului de instiintare a populatiei

sistemulhidro4Grupul CEZ in Romania a finalizat proiectul pentru modernizarea sistemului integrat de instiintare – alarmare a populatiei din aval de barajele Gozna, Valiug, Secu si Timis Trei Ape. Valoarea investitiei depaseste 400.000 de euro. Investitia consta in realizarea studiului de inundabilitate asupra judetelor Caras-Severin si Timis si montarea de echipamente de ultima generatie pentru 4 localitati din Caras-Severin. Grupul CEZ in Romania continua seria investitiilor in judetul Caras-Severin, dupa finalizarea proiectului de retehnologizare a sistemului hidroenergetic de pe Barzava Superioara.sistemulhidro5

madalina_bica_tmk.cezPentru CEZ, judetul Caras-Severin are o importanta speciala pentru ca face parte din portofoliul nostru de productie de energie verde, dar si pentru ca ne simtim acasa. Am fost incurajati si ne-am bucurat de increderea comunitatii locale pe tot parcursul proiectului de retehnologizare, iar eforturile noastre au avut ca rezultat un sistem hidroenergetic performant, prietenos cu mediul inconjurator si sigur. Investitia in sistemul de instiintare – alarmare este inca o expresie a angajamentului pe care ni l-am asumat fata de comunitatea locala, dar si al colaborarii solide dintre companie si institutiile publice din judet”, a declarat Madalina Bica, Director General si Administrator al TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ in Romania.

Proiectul a fost demarat si dezvoltat cu stransa colaborare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Semenic” Caras-Severin si cu sprijinul Consiliului Judetean Caras-Severin si al Prefecturii Caras-Severin. Anvergura deosebita a proiectului este data si de faptul ca studiul de inundabilitate acopera tot traseul Barzavei pana la iesirea din tara si cuprinde situatia administrativa actuala a acestora, dupa mai bine de 20 de ani de la ultimul studiu realizat. Beneficiarii directi ai modernizarii in valoare de peste 400.000 de euro sunt membrii comunitatilor din aval de barajele Gozna, Valiug, Secu si Timis Trei Ape, dar si autoritatile publice locale care pot raspunde rapid unei eventuale situatii de criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.