CEZ Group a investit 200.000 de euro in cabinetul medical din Cogealac

CEZ Group a investit aproape 200.000 de euro in modernizarea cabinetului  medical Cogealac, care a fost transformat in Centru Medical de Permanenta, cu servicii medicale 24 de ore din 24. Cabinetul  a fost renovat si dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, fiind, totodata, extins cu o noua sectie de balneofizioterapie.

“Ratiunea infiintarii unei noi sectii de balneofizioterapie a rezultat din incidenta mare a cazurilor de afectiuni reumatice intalnite in aceasta zona. Acestea necesita tratamente complexe si o lunga durata de recuperare, iar cea mai apropiata facilitate medicala de acest tip se afla la 60 de kilometri distanta”,  a declarat dr. Cornelia Pindichi, manager al Centrului Medical de Permanenta.

In urma investitiei, in cadrul centrului medical a fost amenajata si o Unitate de Ambulanta, care asigura serviciul de interventie in caz de urgenta pentru zona de nord a judetului Constanta.

„Parteneriatul cu Centrul Medical de Permanenta Cogealac este un proiect special pentru CEZ Group, prin care ne dorim sa contribuim la dezvoltarea si la imbunatatirea serviciilor medicale pentru comunitatile in care ne desfasuram operatiunile. Alaturi de managementul Centrului de la Cogealac, am reusit sa cream o facilitate medicala complexa si performanta, atat in ce priveste serviciile de medicina generala si de recuperare, cat si cele de interventie in caz de urgenta, ce vor duce la salvarea de vieti omenesti”, a declarat Ondrej Safar, director al diviziei Power Generation a CEZ Group in Romania.

Modernizarea clinicii de la Cogealac s-a bucurat si de contributia GE Energy, furnizorul de echipamente al Parcului Eolian CEZ, care a donat aparatura medicala in valoare de 20.000 de euro.

„GE este mandru ca, alaturi de CEZ, poate imbunatati calitatea vietii locuitorilor din comuna Cogealac.  Credem ca numai prin astfel de colaborari putem influenta in bine calitatea vietii oamenilor, societatea si mediul”, a declarat Carmen Neagu, Region Executive la GE Energy pentru Europa de Sud-Est.

Investitia CEZ Group face parte din programul de responsabilitate sociala pe care compania il  desfasoara in zona de operare a Parcului Eolian CEZ, program ce cuprinde proiecte punctuale in domeniile mediu, infrastructura, educatie si sanatate. Numai in ultimii doi ani, CEZ Group a dezvoltat proiecte sociale de aproape 2 milioane de euro, in comunitatile din judetul Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.