Clientii Carrefour au strans peste 100.000 de lei pentru programul Fiecare Copil in Gradinita

carrefourClientii Carrefour Romania au donat peste 100.000 lei la casele de marcat, in cadrul campaniei de strangere de fonduri organizata de Carrefour si Asociatia OvidiuRo. Timp de o luna, clientii celor 28 de hipermarketuri Carrefour din intreaga tara au avut posibilitatea sa doneze minim 1 leu si sa sustina astfel dreptul copiilor saraci la un viitor mai bun, prin programul Fiecare Copil in Gradinita. Actiunea face parte din campania de constientizare cu privire la importanta educatiei prescolare – Fara educatie, visurile dispar – desfasurata in acesta toamna de OvidiuRo si partenerii sai. Tot in cadrul aceleiasi campanii, OvidiuRo a dat startul la donatiile prin SMS: sustinatorii educatiei pot dona 2 Euro/luna, daca trimitFiecare_Copil_In_Gradinita_Asociatia_Ovidiu_Ro GRADI prin sms, la 8844. Donatia este recurenta, astfel incat fiecare dintre noi poate ajuta un copil sarac, sa aiba acces la educatie in fiecare luna.

Andreea_Mihai_Director_de_Marketing_Carrefour_Romania_SA„Ne bucuram sa vedem ca aceasta campanie a reusit sa stranga un numar atat de mare de sustinatori pentru ca stim ca sprijinul fiecaruia dintre ei este deosebit de important pentru acesti copii. Cu fiecare leu donat acestei cauze, le oferim impreuna copiilor sansa la o viata mai buna si punem in acelasi timp, prin educatie, fundatia sociatatii de maine”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour Romania.

Fiecare Copil in Gradinita sprijina in acest an scolar peste 2400 de copii din 43 de comunitati din 11 judete sa mearga la gradinita, oferind Ovidiu_Ro1familiilor defavorizate tichete sociale in valoare de 50 de lei/luna daca isi aduc zilnic copiii la gradinita. Pe langa mecanismul tichetelor sociale conditionate de prezenta riguros monitorizata, OvidiuRo asigura rechizitele necesare la gradinita, fructe, produse pentru igiena, vitamine, organizeaza ateliere de lucru pentru profesori si programe de educatie pentru sanatate, iar autoritatile locale partenere asigura imbracamintea si incaltamintea acordate de doua ori pe an copiilor eligibili.

Conform unui raport al Bancii Mondiale, doua treimi din copiii vulnerabili de 3-5 ani din Romania nu sunt inscrisi la gradinita (comparativ, 77% dintre copiii din familii cu venituri medii frecventeaza gradinita). Prin urmare, acesti copii incep scoala fara abilitati de baza – de la abilitati sociale la capacitatea de a identifica forme, culori, numere, litere – ceea ce face aproape imposibil succesul scolar si duce inevitabil la abandon.

Carrefour Romania este partener OvidiuRo din anul 2006, iar din 2010 sprijina programul Fiecare Copil in Gradinita, atat financiar cat si cu donatii in produse pentru evenimente si Caravane Medicale. Din anul 2013, Fundatia Carrefour s-a alaturat Investitorilor Majori in programul FCG, printr-un grant de 168.000 de euro, reinnoit in 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.