CSR Brand: CEZ ROMANIA

cez-cf

 

Programele de CSR realizate de Grupul CEZ in Romania au ca scop apropierea de oamenii din comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea. Toate actiunile in aceasta directie  se deruleaza sub umbrela platformei de responsabilitate sociala „Energie Pentru Bine” initiata de Grupul CEZ in Romania.

CEZ Group este prezent in 9 judete si face eforturi  in fiecare zi sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii din localitatile in care isi desfasoara activitatea. Compania isi doreste sa cunoasca si sa interactioneze cu oamenii, sa fie mai mult decat un furnizor, distribuitor sau producator de energie, sa le ofere mai mult decat o solutie energetica si sa-i ajute sa duca o viata mai usoara.

Totodata, CEZ Group si-a propus sa transforme voluntariatul in folosul comunitatii intr-o activitate placuta in randul angajatilor.

 

  • Caravana cu Povesti: Copiii participanti la acest proiect au fost implicati intr-o serie de activitati CEZ GROUP - Caravana cu Povesti 03structurate care au avut drept scop dezvoltarea interesului pentru lectura, a creativitatii prin intermediul povestilor. Pentru bibliotecile scolilor implicate a fost imbogatit fondul de carte prin cumpararea si donarea de carti. Pentru ca proiectul s-a dovedit a avea success si rezultate, in 2014 proiectul a continuat in judetele Dolj si Mehedinti. Au fost alese 10 comunitati, criteriul de baza in selectarea lor fiind rata saraciei/somajului ridicata, precum si rata crescuta a abandonului scolar.

 

  • Sustinerea Festivalului International de Poezie “Portile Poeziei”: Inca de la deschiderea festivalului in 2011, CEZ a fost alaturi de organizatori ca si partener principal al evenimentului. In 2014 editia a IV-a a Festivalului de Poezie a avut loc la sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie. Festivalul este un mix intre poezie, cultura si prezentarea valorilor de patrimoniu ale zonei. Participantii sunt reprezentanti ai vietii culturale si literare din tara cat si din alte tari precum Franta, Grecia, Serbia, Rusia, Ungaria, Japonia, Bulgaria, Croatia etc.
  • Dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova:  Parteneriatul incheiat cu Consiliul Judetean Dolj a dus la dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova cu aparatura medicala de ultima generatie (injectomate, retea de distributie fluide medicale , rampa cu doua posture de distributie fluide medicale si curenti electrici).Au fost dotate sectiile ATI Pediatrie1, ATI Pediatrie 2, Neonatologie si Cardiologie.
  • Dotarea Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia, din Craiova: Parteneriatul incheiat cu Primaria Municipiului Craiova s-a concretizat prin achizitia de mobilier nou, CEZ- Reabilitare -Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal “Filantropia” din Craiova 03special conceput pentru nevoile micutilor pacienti, compus din: mese(calculator, tratament, sala de cantina, cantar, infasat), dulapuri (medicamente, vesela), patuturi, canapele, scaune, jaluzele vertical, frigidere.
  •   Construire Gradinita Gradina: Compania a construit in comuna Gradina, judetul Constanta, o gradinita moderna formata din doua sali de clasa, un loc de luat masa, cabinet medical, birou director, grupuri sanitare pentru copii si adulti, loc de joaca amenajat in mansarada; de asemenea, cladirea a fost mobilata corespunzator.  Pana la acel moment in localitate nu exista o gradinita, copiii invatand intr-o sala de clasa din cadrul scolii.
  • Dotarea Spitalului Judetean Resita: Colaborarea companiei cu Spitalul Judetean din Resita a inceput la sfarsitul anului 2011, colaborare in urma careia a fost achizitionata aparatura medicala ultraperformanta pentru sectiile de Cardiologie, Pneumologie, Chirurgie si Urologie. Dotarea acestor sectii era extrem de necesara, in special a celei de Urologie, care este singura sectie de acest gen din tot judetul Caras Severin.
  • Karel Zdenek Liman – un arhitect ceh la Casa Regala: Pe 24 octombrie 2013 a avut loc vernisajul expozitiei Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a Romaniei. Proiectul realizat in colaborare cu Ambasada Cehiei in Romania, a cuprins si lansarea unui album biografic despre viata si activitatea lui Karel Zdenek Liman, precum si contributia acestuia la constructia castelelor Peles, Pelisor, Bran si Palatul Cotroceni.
  •  Maratonul Olteniei: Este o competitie de ciclism adresata nu doar profesionistilor, ci tuturor celor care iubesc miscarea in aer liber.EvenimentuCEZ Group - Maratonul Olteniei 2013l s-a desfasurat in Rm Valcea in data de 30 august si a cuprins mai multe probe. Desi a fost prima editie au fost 230 participanti inscrisi din toata tara, iar din banii colectati din taxa de participare au fost cumparate articole sportive ce au fost donate unei scoli din Ramnicu Valcea.

 

* da click pe fiecare proiect in parte pentru a afla detalii.

CEZ Group Corporate Social Responsibility Report 2010-2011_en

  • Dupa mai mult verde, avem mai multa lumina: Grupul CEZ, unul din marii jucatori pe piata europeana de energie electrica, si-a lansat de curand un website dedicat responsabilitatii sociale a companiei in Romania. maimultalumina.ro trece in revista proiectele derulate de CEZ-ul autohoton de-a lungul anilor, compania lansand totodata institutiilor si ONG-urilor invitatia de a-si prezenta ideile si de a colabora “pentru mai multa lumina in societatea romaneasca”.

* da click pe titlul articolului pentru a afla detalii.