CSR Brand: Groupama Asigurari

groupama-cf

Politica de responsabilitate sociala corporativa

Pentru Groupama Asigurari responsabilitatea este definita prin grija si respectul fata de angajati, clienti si societate. Politica de responsabilitate sociala este ghidata de valorile companiei, proximitate, responsabilitate, solidaritate si performanta, valori care stau la baza modului in care ne selectam partenerii si proiectele pe care le desfasuram. Sprijinim proiecte care aduc valoare si construim, alaturi de organizatori, parteneriate pe termen lung.

Actiunile derulate urmeaza trei directii principale:

 1. Prevenirea si diminuarea riscurilor asociate furturilor din locuinte, de/din autovehicule si a talhariilor;  
 2. promovarea sportului, performantei si a unui stil de viata sanatos;
 3.  sustinerea cinematografiei.

Credem ca prevenirea joaca un rol important in diminuarea riscurilor, astfel ca de mai bine de 8 ani derulam in colaborare cu Politia Romana proiecte de educare si informare a publicului cu privire la metodele de protectie impotriva infractiunilor.

Prin promovarea sportului si a unui stil de viata sanatos ne angajam sa incurajam actiunile care se aliniaza acestor principii si sa sustinem performanta sportiva. Astfel, in ultimii ani am devenit membri fondatori ai Policlinicilor Sociale Regina Maria, am sustinut Marsul si Crosul Casiopeea impotriva cancerului la san, Crosul Epilespy Challenge si am incurajat participarea colegilor nostri la diverse evenimente sportive. Suntem alaturi de olimpicii Romaniei, printr-un parteneriat de lunga durata cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, suntem asiguratorul oficial al Federatiei Romane de Rugby si al Echipei Nationale de Rugby Stejarii si sustinem lotul de sportivi paralimpici ai Asociatiei Climb Again.

Actiunile noastre sunt completate de sustinerea cinematografiei, domeniu in care investim inca de la intrarea brandului pe piata din Romania. In tot acest timp, am sustinut productia unor filme ca Bacalaureat, Caini, Sieranevada, Octav sau Doua Lozuri si am fost alaturi de cele mai importante festivaluri de film din tara – Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), Festivalul International de Film de Animatie Animest, Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest si multe altele. 

 

Campaniile anuale de prevenire a infractiunilor

Paza buna trece primejdia rea_Groupama AsigurariInca din 2011, desfasuram anual campanii de prevenire a infractiunilor, in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane, cu scopul de a educa populatia in vederea prevenirii furturilor din locuinte, de/din autovehicule si a talhariilor

 • Paza buna trece primejdia rea!
 • Hotii sunt creativi, fii preventiv!
 • Neglijenta, invitatie deschisa la furt
 • Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi!
 • Nu-ti scapa casa din ochi!
 • Nu-ti lasa masina la indemana hotilor!
 • Fii precaut. Hotii nu dorm!

 

Promovarea sportului ca solutie pentru sanatate

 •  Asigurator oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman

In Romania, Groupama este asiguratorul oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, prin prisma unui parteneriat duraGroupama asigurator oficial COSR (I)bil inceput in 2012 si aliniat cu principalele noastre valori: responsabilitate, solidaritate, proximitate si performanta. Punem la dispozitia COSR si a Echipei Olimpice a Romaniei o gama variata de produse de asigurare, gandite special pentru a acoperi nevoile extinse ale sportivilor olimpici: asigurari de viata, de sanatate, pentru calatorii, incendiu si alte calamitati, RCA si CASCO. In plus, parteneriatul acopera toate competitiile majore care vor avea loc in urmatorii doi ani. De altfel, Groupama Asigurari a sustinut activ delegatia Romaniei la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), editia de iarna, care a avut loc in perioada 9-16 februarie in Bosnia-Hertegovina, cu produse de asigurare in valoare totala de peste 48.000 lei.

 

 • Asigurator oficial al Federatiei Romane de Rugby si echipei nationale de rugby Stejarii

groupama_asigurari_devine_asiguratorul_oficial_al_echipei_nationale_de_r_2In 2018 Groupama Asigurari a devenit asiguratorul oficial al Echipei Nationale de Rugby si al Federatiei Romane de Rugby (FRR), reconfirmand astfel sustinerea pentru sportul romanesc. Pe durata parteneriatului, sportivii si membrii staff-ului vor beneficia de asigurari de calatorie si de viata pentru delegatiile la diferite competitii, fie ele nationale sau internationale, asigurari de incendiu si alte calamitati, asigurari de sanatate pentru sportivi, precum si polite de asigurare obligatorie si facultativa pentru flotele de autovehicule. Intre riscurile acoperite de polite, in cazul asigurarii selectionatei nationale de rugby, se numara cheltuielile medicale, inclusiv cele de urgenta sau spitalizare.

 

 

 • Marsul si Crosul Casiopeea

Timp de noua ani consecutiv Groupama Asigurari a participat la Marsul si Crosul Casiopeea, un eveniment caritabil, ce are cCasiopeea_2018a scop strangerea de fonduri necesare achizitionarii de proteze mamare pentru femeile care au suferit operatii de mastectomie in urma diagnosticarii cu cancer la san.

Pe langa contributia adusa la cresterea calitatii vietii acestor femei, evenimentul promoveaza preventia, sanatatea prin sport si un stil de viata echilibrat.

In 2018, Groupama Asigurari a obtinut primul loc in Competitia Companiilor, avand cel mai mare numar de participanti la cursa, respectiv 350, cu totii angajati ai companiei, inscrisi voluntar.

 • Sustinerea asociatiei Climb Again – incurajarea reintegrarii sociale prin terapie sportiva

Asociatia Climb Again ofera o sansa la o viata normala persoanelor cu dizabilitati si deficiente de vedere, creandu-le un cadru in care sa isi poata atinge potentialul. Inca din 2014 ei organizeaza sesiuni gratuite de terapie prin escalada, kineto si fizioterapie si psihologie pentru copii si tineri cu nevoi speciale, insumand pana in prezent peste 1000 de beneficiari. Multi dintre acestia au ajuns sa castige premii la concursuri nationale si internationale de paraclimbing, au reusit sa se reintegreze in societate si sa dobandeasca mai multa incredere in sine. Groupama Asigurari este alaturi de asociatie, asigurand deplasarile loturilor de sportivi la competitii si contribuind la sustinerea centrului Climb Again.

Cinematografie

Cinematografia reprezinta o directie prioritara pentru Groupama in ceea ce priveste sponsorizarile, atat la nivel international, cat si in Romania, inca de la intrarea brandului in Romania, in 2009.

Groupama Asigurari a sustinut in ultimii ani, in calitate de partener oficial, urmatoarele festivaluri de film din Romania:

 • Festivalul Filmului Francez, prin prisma unui parteneriat de lunga durata cu Institutul Francez din Romania (Bucuresti si principalele orase din tara);
 • Marele Picnic ShortsUP – eveniment dedicat scurtmetrajelor, desfasurat in aer liber;
 • Noaptea lunga a filmelor scurte;
 • Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest;
 • Festivalul International de Film de Animatie Anim’est (Bucuresti si Brasov);
 • Festivalul International al Filmului de Comedie – Comedy Cluj;
 • Festivalul ALTER-NATIVE – (Targu Mures)
 • Festivalul Ceau, Cinema! – (Timisoara)

Totodata, am fost alaturi de producatori, regizori si actori, asigurand productii cinematografice romanesti, printre care: La Gomera, Octav, Bacalaureat, Sieranevada si Caini.

Campanii sociale

 • Sustinerea Fundatiei Regina Maria si a Policlinicilor Sociale

Groupama Asigurari este alaturi de Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, o organizatie de caritate neguvernamentala, care prin intermediul a doua Policlinici Sociale (in cadrul carora Groupama are calitatea de membru fondator) ofera asistenta medicala integrata persoanelor cu venituri mici sau fara venit si fara asigurare medicala din Bucuresti.

Prin activitatea lor, policlinicile sustin recuperarea medicala, reabilitarea si incluziunea sociala a persoanelor aflate in risc de excluziune sociala, precum si a persoanelor fara adapost. Serviciile medicale au un impact favorabil asupra recuperarii si reinsertiei sociale a persoanelor marginalizate si a persoanelor vulnerabile care solicita serviciile medicale. Totodata, beneficiarii au acces si la servicii de consiliere si indrumare psihologica.

 • Campania sociala Ofera bucurie de Craciun!

Campania a fost demarata in anul 2013, se desfasoara anual in perioada sarbatorilor de iarna si se adreseaza copiilor de la Scoala Generala si Gradinitele din localitatile Fastaci si Balesti din Judetul Vaslui, copii care provin din familii fara posibilitati financiare. Fiecare elev scrie o scrisoare catre Mos Craciun, acestea urmand sa ajunga la angajatii Groupama, care isi aleg carui copil doresc sa ii indeplineasca dorintele Mai mult de a aduce o bucurie sezoniera, campania „Ofera bucurie de Craciun” isi propune sa aduca o schimbare durabila in comunitate, prin felul in care contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata pentru copii, prevenirea abandonului scolar si facilitarea accesului la educatie.

In 2013 campania a pornit cu 50 de copii carora le-au fost indeplinite dorintele, ajungand ca in 2018 sa numere 255 de beneficiari,

 • Sustinerea asociatiei Valentina

Groupama Asigurari este alaturi de asociatia Valentina si sprijina eforturile acesteia de a facilita accesul la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate, prin oferirea de ajutor la realizarea temelor, includerea in activitati creative si artistice si oferirea unei mese calde pe zi.

In 2018, 40 de copii au beneficiat zilnic de serviciile asociatiei, iar alti 60 au fost ajutati sa mearga la gradinita platindu-le masa si rechizitele. In total, asociatia sustine 100 de copii proveniti din 80 de familii. In plus, pe tot parcursul procesului, familiile sunt de asemenea urmarite in vederea integrarii sociale si profesionale.

 

Raport Sustenabilitate Groupama 2018