CSR Brand: PIRAEUS Bank Romania

piraeus-cf-v2

Responsabilitatea Sociala Corporativa a devenit din ce in ce mai prezenta in activitatea Piraeus Bank Romania atat prin intermediul salariatilor sai, cat si prin prisma proiectelor dedicate si a populatiei pentru care acestea au un efect benefic.

Filosofia de CSR:

Piraeus Bank Romania, parte a grupului Piraeus Bank, o institutie cu aproape 100 de ani de traditie in servicii financiare, imprumuta din misiunea bancii mama si sustine actiunile de CSR in interiorul si exteriorul companiei.
In cazul Piraeus Bank Romania si al angajatilor,  zi de zi sunt sustinute actiuni prin care se doreste consumarea responsabila a resurselor. Reciclarea hartiei si a plasticului, consumul redus de combustibil in cadrul flotei auto, educarea eco-friendly  prin informari lunare transmise angajatilor sunt numai cateva din “faptele “ care sustin politica noastra interna de CSR.
Proiectele de resposabilitate corporativa prind o alta forma in exteriorul bancii. Aici vorbim despre proiectul Curaj Romania, o pagina de Facebook care promoveaza valorile romanesti intr-o comunitate cu peste 100.000 de membri. Acest proiect este o voce de sustinere pentru cei care reprezinta  Romania cu succes, fie ei medici, cercetatori, informaticieni sau olimpici.
Piraeus Bank Romania din dorinta de a proteja mediul si de a extinde politica grupului pentru greenbaking, a lansat si prima aplicatie din Romania care incurajeaza car sharing-ul. “Prieteni la drum”, un proiect realizat cu sprijinul Grenpeace, are pana in acest moment peste 1000 de utilizatori si promite sa-si arate rezultatele printr-un mediu mai curat.

 

  • Curaj Romania Proiectul a inceput ca o nevoie de sustinere pentru atletii romani, participanti la Jocurile Olimpice de la Londra. Realizat in parteneriat cu MSPS Marketing and Communication, proiectul a castigat Locul I la categoria Program de CSR pe Facebook, in cadrul competitiei Romanian CSR Awards 2013.
    Ulterior, Piraeus Bank Romania a lansat aplicatia Curat Romania pe pagina de facebook Curaj Romania, aplicatie prin intermediul careia orice voluntar dornic sa se implice in dubla actiune de ecologizare a orasului Bucuresti a fost binevenit.

Zi de zi vedem cum sute si chiar mii de oameni se alatura comunitatii Curaj Romania, un loc unde apreciem si promovam valorile Romaniei. Si pentru ca ne place sa ne inspiram din exemple demne de urmat, am creat aplicatia de Facebook Curat Romania, ideea unei echipe de tineri intalnita la Volunteers Fest. Am pus impreuna tehnologia, partenerii de incredere si zeci de voluntari, iar in cele doua actiuni de curatare am reusit sa fim si noi, la randul nostru, exemple. Astfel, Curaj Romania si Piraeus Bank Romania, au creat un mediu propice pentru o noua poveste de succes, cu si despre romani de bine – Raluca-Elis Barbu, Social Media & CSR Coordinator – Piraeus Bank.

 

  • Prieteni la drum: Piraeus Bank Romania, in colaborare cu Greenpeace, au lansat aplicatia online “Prieteni la drum”, prin care mai multe persoane pot imparti acceasi masina in drum spre serviciu sau spre orice alta locatie.

* da click pe titlul fiecarui proiect in parte pentru a afla mai multe detalii.