CSR Brand: ROMPETROL

 

rompetrol-cf

Pentru a oferi sprijin si ajutor financiar sectoarelor sociale vulnerabile, KMG International (fostul Grup Rompetrol) a adunat initiativele sale in cadrul platformei Energia vine din suflet lansata in 2009. Aceasta include programul Impreuna pentru fiecare si alte programe separate in domeniile sanatatii si protectiei mediului, cele doua directii pe care grupul s-a decis sa le sustina.
Impreuna pentru fiecare este un program national de

responsabilitate sociala al Grupului, destinat dezvoltarii si implicarii comunitatilor locale prin initierea, sustinerea si derularea de proiecte din domeniul sanatatii sau al protectiei mediului. Cu aproximativ 300.000 de beneficiari in ultimii 5 ani si 87 de proiecte sustenabile de mediu si sanatate implementate, programul a oferit finantari de peste 1,2 milioane USD.

Alexey+Golovin_rompetrolNe motiveaza cifrele, dar si mai mult ne motiveaza oamenii, beneficiarii acestor proiecte. Noi punem la dispozitie o platforma de inscriere si foarte multa implicare, dar sustinerea si parteneriatele create in comunitatii sunt vitale pentru materializarea proiectelor. Incurajam toate persoanele responsabile, sa depuna proiecte; fiecare initiativa inscrisa inseamna o comunitate constienta, iar asta inseamna evolutie” – Alexey Golovin, Director Dezvoltare Corporativa si Comunicare al KMG International / Rompetrol.

Programul ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor cu atitudine civica posibilitatea inscrierii de proiecte menite sa ridice calitatea vietii si protectia mediului din comunitatile locale.

 

 • Rompetrol Run and Care: Peste 300 de angajati din diferite companii din cadrul Grupului KMG International au alergat alaturi de familii si parteneri de afaceri la crosul rompetrol - run and careRompetrol Run and Care, aflat la cea de-a patra editie.
  Desfasurat in parcul Tineretului din Bucuresti, crosul a aliniat la start participanti care au alergat pe distante de 5, 10 si 15 km, compania donand 5 USD pentru fiecare kilometru parcurs.
  Banii vor fi utilizati pentru a sprijini cauzele Hospice Casa Sperantei si ale Asociatiei pentru Dravet si Alte Epilepsii Rare.

  In urma cursei caritabile Rompetrol Run and Care de anul acesta, toate fondurile stranse pentru ”Fundatia Hospice Casa Sperantei” vor fi alocate ingrijirii medicale a pacientilor cu boli amenintatoare de viata, sprijin social si consiliere psiho-emotionala a pacientilor si familiilor acestora, iar cele stranse pentru ”Asociatia pentru Dravet si alte Epilepsii Rare” vor acoperi o parte din costurile medicale si dezvoltarea activitatilor dedicate copiilor afectati in centrul de zi.

 

 • Donare aparat portabil de sustinere avansata a functiilor vitale: KMG International, prin compania membra Rominserv, a donat catre Serviciul de Urgenta si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca un aparat portabil de oxigenare extracorporala arterio-venoasa cu membrana (ECMO). Echipamentul medical va fi folosit pentru a sustine functiile respitorii si cardiace ale pacientilor din sectia de terapie intensiva, dar si in cazul transportului lor de catre echipajele SMURD. In Romania, mai sunt doar cateva aparate ECMO, costul unuia fiind de aproximativ 55.000 euro. Aparatul donat de Rompetrol va fi primul de tip portabil din sistemul national de sanatate, putand fi utilizat de acum inainte si in transporturile de urgenta.
 • Campanie de donare de sange: Angajatii KMG International din Bucuresti s-au mobilizat si au donat sange, intr-o campanie desfasurata in parteneriat Rompetrol 2cu Institutul National de Transfuzie Sanguina. Sangele recoltat va fi utilizat pentru salvarea pacientilor supusi unor interventii chirurgicale, aflati sub tratament oncologic sau a celor care necesita preparate sanguine. Totodata, KMG International a donat Institutului National de Transfuzie Sanguina 2 frigidere pentru plasma care indeplinesc normele in vigoare si standardele europene impuse, cat si mobilier tehnico-medical pentru laboratoare. O singura unitate de sange donat poate salva pana la 3 vieti. Cu toate acestea, doar 10% dintre persoanele eligibile o si fac, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
 • Angajatii KMG International au plantat 2200 de copaci in judetul Constanta: 150 de angajati ai KMG International, din sediul din Bucuresti, Voluntari Rompetroldar si de pe platforma Petromidia, au plantat 2200 de copaci din speciile salcie si salcioara, in comuna Corbu, din Constanta. La activitatea de voluntariat au participat atat angajati, Voluntari Rompetrol, cVoluntari Rompetrol 2at si membri din comunitate, autoritati locale, jurnalisti. Speciile de pom plantate au fost recomandate de autoritatile de mediu, in functie de caracteristicile solului si clima Dobrogei. Plantarea de copaci este doar una dintre initiativele dezvoltate de KMG International in Constanta, fiind integrata intr-o colaborare de lunga durata dintre Grup si comunitatile locale. Printre proiectele realizate amintim: infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie, in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, reabilitarea si dotarea cabinetului stomatologic care deserveste unitatile scolare din orasul Navodari, realizarea unui sistem de iluminat in cadrul Scolii Grigore Moisil Navodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar si multiple actiuni de ecologizare a unor zone degradate.
 • Rompetrol Run and Care – cros caritabil pentru Fundatia Principesa Margareta si Magicamp: Run and Care RompetrolKMG International a organizat a doua editie a evenimentului intern Rompetrol Run and Care, un cros caritabil ce vizeaza implicarea angajatilor in sustinerea unor cauze sociale. Astfel, peste 300 de angajati din diferite companii ale Grupului au parcurs alaturi de familie si partenerii de business distante de 5, 10 si 15 km. Pentru fiecare km, Rompetrol a donat 3 USD. Sumele stranse vor fi folosite pentru sustinerea activitatilor Rompetrol Run and CareFundatiei Principesa Margareta a Romaniei si a Asociatiei MagiCamp.

 

 • KMG International a sustinut modernizarea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Vulcan: KMG International (fostul Grup Rompetrol) a vulcan1sustinut cu 10.000 de euro reabilitarea si dotarea unitatii de primiri urgente a Spitalului Municipal Vulcan, din Hunedoara, ce deserveste anual 9600 de pacienti. Proiectul, finantat in cadrul  programului Impreuna pentru fiecare, a demarat in octombrie 2014 si a fost realizat cu implicarea voluntara a cadrelor medicale. Lucrarile au vizat reabilitarea unei suprafete de 330 mp si realizarea circuitelor conform legislatiei in vigoare a intregului Compartiment de Primiri Urgente, dotarea cu mobilier si aparatura medicala specifica: ventilator portabil, truse resuscitare, electrocardiograf etc. Beneficiarii directi sunt cei 188 angajati ai spitalului, 24.000 locuitori ai orasului Vulcan, dar si din celelalte localitati din Valea Jiului.
 • Rompetrol Run and Care – cros caritabil pentru Fundatia Principesa Margareta si Magicamp: KMG International a organizat a doua editie a evenimentului intern Rompetrol Run and Care, un cros caritabil ce vizeaza implicarea angajatilor in sustinerea unor cauze sociale. Astfel, peste 300 de angajati din diferite companii ale Grupului au parcurs alaturi de familie si partenerii de business distante de 5, 10 si 15 km, iar pentru fiecare km, Rompetrol a donat 3 USD. Sumele stranse vor fi folosite pentru sustinerea activitatilor Rompetrol Run and Care Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si a Asociatiei MagiCamp.
 • Programul de granturi “Impreuna pentru fiecare”: KMG International (fostul Grup Rompetrol) continua si in 2014 programul Rompetrol_Energia_vine_din_Suflet_programul_Impreuna_pentru_Fiecare1_2013national de responsabilitate sociala Impreuna pentru fiecare, destinat dezvoltarii comunitatilor locale. Categoriile bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educationale), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea si dotarea unitatilor medicale sau activitati de conservare si mentinere a conditiilor de mediu existente la nivel local) si de 100.000 lei pentru initiative cu grad de inovatie ridicat.
 • Zilele Carierei Rompetrol in Universitatea Ovidius: KMG Rompetrol a sustinut in cadrul Universitatii Ovidius, din Constanta, un eveniment dedicat studentilor si masteranzilor care doresc sa urmeze programe de internship in cadrul companiilor Rompetrol Rafinare (complex rafinarie si petrochimie), Rompetrol Quality Control si Rominserv.
 • Ecologizarea unui sit contaminat de pe platforma Petromidia: Lucrarile de ecologizare a zonei Facle-Halde-Senal au fost realizate de firme specializate in acest domeniu, s-au derulat pe parcursul a doi ani si au constRompetrol_Petromidia_Ecologizareat in ecologizarea unei suprafete de 5.000 metri patrati, respectiv tratarea reziduurilor cu continut de produse petroliere grele, in concentratie sub nivelul pragului de alerta admis, in conformitate cu legislatia de mediu.

 

Anul 2013:

 • Lumina pentru un viitor verde: Rompetrol a sustinut realizarea unui sistem de iluminat in cadrul Scolii Grigore Moisil, din Navodari, folosind panouri solare Rompetrol_Panouri_Solarefotovoltaice. Proiectul, selectat pentru implementare in 2013 si finalizat in luna martie 2014, a presupus amplasarea pe cladirea scolii a unui sistem fotovoltaic cu o putere instalata in panouri de 5kWp si conectarea la un invertor on-grid care se va sincroniza la reteaua transportorului local de energie. Prin acest sistem, economiile realizate de scoala depasesc 20.000 lei pe an.
 • Centru de Reabilitare Respiratorie: Grupul Rompetrol a sustinut infiintarea primului Centru de Reabilitare Respiratorie, in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta. Proiectul a fost realizat prin programul national de responsabilitate sociala al Rompetrol – Impreuna pentru fiecare. Beneficiarii directi sunt persoanele cu boli respiratorii grave, care intrunesc indicatiile introducerii intr-un program de recuperare, din judetul Constanta (peste 1000 de pacienti doar in 2013) si judetele limitrofe.
 • Centru de stimulare multisenzoriala Snoezelen: Grupul Rompetrol a finantat infiintarea primului centru de stimulare multisenzoriala Snoezelen din Bucuresti, ce acorda servicii de ingrijire paliativa pacientilor cu boli amenintatoare de viata. Implementat in perioada august – decembrie 2013, proiectul a presupus lucrari specializate de amenajare a cinci incaperi aferente centrului de stimulare multisenzoriala – sala terapie, sala fizioterapie, grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilitati, sala tratament.
 • Ajuta-i sa iasa din lumea tacerii – Infiintare centru pentru copiii autisti: Proiectul a vizat sustinerea copiilor autisti si a familiilor acestora prin furnizarea unui curs de formare gratiut si infiintarea unui Centru de zi pentru copiii autisti.
 • Sustine serviciile medicale primare in satele Mera si Vistea: Proiectul a vizat renovarea si dotarea cabinetului medical de medicina generala din Mera, acesta fiind unicul furnizor de servicii medicale primare care deserveste Mera si Vistea.Investitia asigura in continuare si pe termen lung, accesul celor 2300 de localnici la servicii medicale primare si gratuite.
 • Impreuna pentru o viata mai buna: Proiectul a presupus amenajarea unui sistem pe baza de panouri solare pentru incalzirea si asigurarea apei calde menajere la internatul de pe langa Scoala Gimnaziala Hadrian Daicoviciu din localitate.
 • Dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Fagaras: Proiectul asigura accesul la servicii medicale copiilor cu probleme medicale deosebite, prin reabilitarea sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Dr.Aurel Tulbure din Fagaras si achizitionarea de aparatura medicala de specialitate, in vederea dotarii acesteia si de a stabili un model de utilizarea efectiva a serviciilor de sanatate, astfel incat copiii, beneficiari directi, sa beneficieze de drepturile fundamentale.
 • Sa imbunatatim impreuna conditiile din sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenita: Proiectul a vizat renovarea unui salon din cadrul sectiei de pediatrie si achizitionarea de echipamente si aparatura pentru dotarea sectiei de pediatrie a Spitalului municipal Oltenita.
 • Servicii medicale mai bune in comuna Armenis: Proiectul a vizat reabilitarea celor doua cabinete medicale si a farmaciei din localitate, toate situate in aceeasi cladire cu urmatoarele necesitati: montarea de usi si geamuri termopan, inlocuirea dusumelelor, renovarea peretilor si a tavanului, amenajarea celor 8 camere cu gresie si faianta.
 • Tineri activi pentru un mediu curat:  Un numar de 15 tineri defavorizati, participanti la tabara de mediu si aventura, au invatat cum sa implementeze un proiect in folosul comunitatii de informare pe tematica ecologica.
 • Din inimi curate, pentru un oras curat: Proiectul a vizat imbunatatirea conditiilor de mediu pentru cetatenii municipiului Slobozia, iar pentru atingerea obiectivelor s-au derulat mai multe actiuni precum: promovarea importantei pastrarii orasului curat, efectuarea de actiuni de ecologizare in 3 zone din oras, cresterea cu 50% a numarului de containere pentru colectarea deseurilor, plantarea unui numar de 100 de arbusti si 200 de fori in parcurile din oras.
 • Infiintarea primului Centru de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania: Proiectul a presupus ca in structura Spitalului Clinic Dr. Victor Babes sa se infiinteze primul Centru de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania: Proiectul a presupus ca in structura Spitalului Clinic Dr. Victor Babes sa se infiinteze primul Centru de Servicii Integrate Medico-Psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania.

 

Anul 2012:

 • Constructie Heliport-UPU-SMURD Bihor: Spitalul Clinic de Urgenta Orade are un numar mare de transferuri catre centrele regionale, aproximativ 30 pe luna. Mare parte sunt pacienrompetrol_impreuna_pentru_fiecareti critici care trebuie sa ajunga la Cluj sau Timisoara. Existenta heliportului in cadrul Spitalului creeaza premisele transportului victimelor diferitelor tipuri de accidente din zona de sud a judetului la Unitatea de Primiri Urgente, evitandu-se astfel pierderea unui timp foarte pretios in salvarea vietii victimelor prin transportul acestora la alte unitati medicale care au infrastructura necesara de a prelua aceste cazuri.

 

 • Gradinita ++, un pas spre un mediu curat: Aproximativ 80 de voluntari au amenajat un teren de 7.000 mp, care gazduieste spatiul verde al gradinitei. Voluntarii au imprejmuit si modernizat suprafata terenului de sport si a locului de joaca, prin dotarea cu echipamente adecvate. In plus, in cadrul proiectului au fost organizate 8 concursuri pe teme de mediu si seminarii de lucru in comunitate, pentru cei 300 de copii inscrisi la gradinita.
 • Reabilitarea policlinicii medicale din Simleul Silvaniei: Lucrarile de reabilitare au avut loc in perioada august – noiembrie si au implicat peste 120 de voluntari.
 • Energie verde, zambet si caldura: Proiectul a vizat utilizarea energiei solare pentru imbunatatirea randamentului energetic la Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud.In cadrul gradinitei a fost montat un sistem solar complet compus din 4 panouri solare care va asigura prepararea apei calde menajere si aport cu agent termic la sistemul de incalzire pentru a obtine confortul termic necesar copiilor si economisirea cheltuielilor cu energia.
 • Reabilitarea cabinetului medical Botosana: Reabilitarea cabinetului medical din Botosana, judetul Suceava, ce acorda servicii gratuite pentru 2.500 de persoane. Proiectul implementat in perioada august – noiembrie cu ajutorul voluntarilor din comunitate, a presupus refacerea instalatiei termice prin achizitia si instalarea unui sistem de panouri solare si a unei centrale pe lemne cu calorifere, racordarea cabinetului medical la reteaua de canalizare, dotarea cu mobilier modern si instrumentar medico-chirurgical specific activitatii medicinei de familie.
 • Parteneriat – Fiecare Copil in Gradinita: Programul vizeaza sustinerea educatiei timpurii in randul copiilor proveniti din familii defavorizate.

 

Anul 2011

 • Energie vie pentru natura si oameni: Montarea unui sistem complet de panouri solare pentru producerea energiei electrice cat si termice la Centrul de vizitare al sitului Natura 2000 Padurea Craiului din comuna Rosia, judet Bihor.
  Proiectul serveste drept model de promovare a acestui tip de energie regenerabilain randul localnicilor, mai ales a celor care detin pensiuni sau case de oaspeti, arealul fiind unul turistic, cat si pentru turistii ce vor tranzita zona.
 • Ora de aur: Proiectul a presupus dotarea echipajelor de descarcerare cu un sistem informatic mobil de asistare decizionala compus dintr-un program (baza de date) care contine toate modelele si structurile vehiculelor existente in uzul civil (20.000 modele) si un calculator portabil. Identificarea rapida de catre echipa de descarcerare a acelor elemente de structura care pot pune in pericol viata victimelor sau a salvatorilor dar, totodata, si acele elemente care pot fi indepartate rapid pentru extragerea in cat mai scurt timp posibil a a victimelor blocate in caroseria avariata, astfel incat echipa medicala sa poata actiona cat mai repede posibil.
 • Reabilitarea spalatoriei Spitalului Municipal Campia Turzii:  S-a avut in vedere achizitia unei masini industriale de spalat rufe cu stoarcere, transportul si montarea ei in spatiul destinat dezinfectiei, spalarii lenjeriei pacientilor, efecte, material sanitar moale utilizat in blocul operator si la sala de nasteri are in vedere imbunatatirea activitatii medicale, eficientizarea consumului de energie electrica si consumului de apa.
 • Modernizarea compartimentului Anestezie Terapie Intensiva (ATI) si a blocului operator din cadrul Spitalului Municipal Campia Turzii: Dotarea compartimentul ATI cu echipament si aparatura medicala corespunzatoare. Imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si imbunatatirea serviciilor medicale oferite catre populatie prin reabilitarea, modernizarea si dotarea Spitalului Municipal Campia Turzii, respectiv a compartimentului de Anestezie Intensiva.
 • Speranta pentru oameni: Renovarea, reabilitarea si modernizarea dispensarului medical uman din localitatea Micasasa.
 • Energie verde pentru apa calda la Spitalul Municipal Orastie: Propectul a presupus inlocuirea centralei termice a Spitalului Municipal Orastie, veche de peste 15 ani.
 • Renovarea si reabilitarea sectiei psihiatrie pediatrica:  Lucrari de reparatii a peretilor interiori, aflati intr-o stare avansata de degradare si inlocuirea tamplariei la Spitalul de Psihiatrie Dr. Gh. Preda, din Sibiu.
 • Pentru un zambet de copil – Reabilitarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebes: In cadrul proiectului, pe langa campania de informare a tinerilor din comunitatile dezavantajate, Pipirig si Balta Sarata din Caransebes in legatura cu normele minime de igiena s-au reabilitat (gresie, faianta, zugravit, pictat, draperii, aplice la becuri, vopsit lemnarie) 10 saloane, 2 sali de tratament, o sala de mese, 2 grupuri sanitare, holul sectiei.
 • Apa Epurata Viata Curata, Azil si orfelinat (prezent si viitor): Realizarea unei statii de epurare ecologice a apei, pentru azilul de batrani si orfelinatul din localitate. Scopul implementarii acestui proiect, prin realizarea statiei de epurare a apei, a fost acela de a retine si neutraliza agentii toxici dizolvati si dispersati in apa uzata, care reprezinta cel mai mare pericol pentru mediu si populatie.
 • Sa actionam verde, maine poate fi tarziu!: Inlocuirea sistemului de incalzire pe lemne de la Grupul Scolar Nicolae Balcescu, cu unul ecologic.S-a instalat o pompa de caldura si s-a cuplat cu centrala de la cele doua corpuri de cladire ale scolii.
 • Renovarea si dotarea Sectiei de medicina interna a Spitalului Orasenesc Tg. Neamt: Renovarea spatiilor s-a facut prin inlocuirea tamplariei, a instalatiilor sanitare, electrice si de incalzire, reabilitarea peretilor si pardoselii. Dotarea s-a facut cu mobilier medical nou, constand in: canapele de investigatii, scaun recoltare analize medicale, dulapuri pentru instrumentar si medicamente, birouri medic si asistente.
 • Impreuna pentru o sanatate mai buna: Proiectul a vizat reabilitarea cladirii in care functiona cabinetul medical individual si dotarea acestuia din urma cu un aparat medical performant pentru prevenirea, controlul si diagnosticarea unor afectiuni ale cordului pe plan local.
  Lucrarile necesare reabilitarii constructiei existente au constat in: inlocuirea acoperisului deteriorat, reabilitarea termica a cladirii (izolatii exterioare), inlocuirea usilor neadecvate si defecte, amenajari interioare (zugraveli, pardoseli).
 • Asigurare combustibil pentru elicoptere SMURD: Grupul Rompetrol a asigurat, cu titlu gratuit, combustibilul necesar pentru operarea elicopterelor SMURD, respectiv o cantitate lunara de 30 de tone de combustibil Jet A 1. Donatia a fost in valoare de 310.000 USD si a acoperit intregul consum de combustibil pentru cele 3 elicoptere operate  de SMURD.

* da click pe fiecare proiect in parte pentru a afla detalii.

KMG International – Raport de Dezvoltare Durabila

Comunicat – KazMunayGas Publica Primul Raport Anual de Sustenabilitate

 

* da click pe fiecare articol in parte pentru a afla detalii.