CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Danone a donat 50 de vaci de rasa micilor fermieri din Zimnicea

Danone Romania, impreuna cu Fundatia Heifer Romania si cu sprijinul fondului de investitii Danone Ecosystem, a dat 50 de vaci gestante locuitorilor din Zimnicea. Actiunea s-a incadrat in programul socio-economic „O sansa pentru familia ta!”, adresat comunitatilor de mici fermieri din zonele cu potential de dezvoltare redus.  Vacile, aduse din Irlanda au fost donate de fermierii Irlandezi in cadrul programului „Dar din Dar”.  Fiecare familie beneficiara si-a ales vacuta tragand la sorti numarul ei de inregistrare.  Totodata, fiecare a primit gratuit si cate un aparat de muls. Fermierii nu pot sa vanda sau sa taie vaca timp de trei ani de zile. Scopul programului este sa ajute micii producatori sa faca afaceri profitabile pe termen lung prin productia de lapte de buna calitate. Vacile daruite dau in medie 25 de litri de lapte pe zi, uneori chiar si 50 de litri (daca sunt hranite corespunzator). Ulterior, laptele este vandut catre Danone la un pret negociat cu fiecare fermier in parte.

Danone si-a luat un angajament pe termen lung in fata fermierilor din Romania. Ii consideram parteneri in eforturile noastre de a produce lactate de cea mai inalta calitate in Romania. In ultimii 15 ani, am investit anual in sustinerea productiei de lapte locale, prin programe adresate tuturor tipurilor de ferme, cum ar fi „Spre Vest”. „O sansa pentru familia ta!” este o noua investitie facuta de Danone pentru dezvoltarea durabila a zootehniei romanesti si un ajutor pentru refacerea economica a familiilor cu venituri reduse”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrala si de Sud.

Proiectul presupune o investitie de 1,9 milioane de euro si se va desfasura pe o perioada de 4 ani.  In total, 800 de familii vor beneficia de acest program.  In primii 2 ani, peste 200 de juninci vor ajunge gratuit in casele gospodarilor. “O sansa pentru familia ta!” se va desfasura in doua etape: in prima faza, de program vor beneficia gospodarii din trei localitati – Zimnicea, jud. Teleorman, Cocorastii Colt, jud. Prahova si Belin, jud. Covasna, iar in faza a doua, alte doua comunitati.

„Proiectul urmeaza principiul de baza al Heifer International, „Passing on the gift – Dar din dar”. Astfel, fiecare dintre cei care primesc animale vor dona, la randul lor, primele femele obtinute altor familii din comunitate. In acest fel, darul initial se va multiplica, iar lantul beneficiarilor va creste. Prin stimularea zootehniei se va mari cantitatea de lapte de calitate europeana produsa si vor creste veniturile familiilor din comunitatile asistate”, a declarat Ovidiu Spinu, Director Heifer Romania.

Programul „O sansa pentru familia ta!”,are si o componenta de instruire a fermierilor privind sanatatea, nutritia, ingrijirea si mulsul vacutelor, pentru a obtine lapte conform cu cerintele de calitate ale Uniunii Europene.

Urmariti mai jos imagini de la acordarea vacutelor irlandeze locuitorilor din Zimnicea.

[nggallery id=16].

 

 

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.