E.ON Romania investeste peste 300.000 de euro in proiecte de educatie

Compania E.ON Romania a lansat, la Iasi, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, proiectul „Pedaleaza pentru educatie”. Prin intermediul acestuia vor fi donate 800 de biciclete copiilor care merg la scoala in patru judete ale Moldovei. Mai exact, vor fi oferite cate 20 de biciclete scolilor generale din 40 de localitati din mediul rural din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Vaslui. Proiectul isi propune sa contribuie la scaderea ratei absenteismului scolar si a numarului de copii care renunta la scoala, din cauza distantei mari intre casa si institutia de invatamant si, totodata, sa promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient si ecologic.

“Accesul la educatie da valoare fiecarei comunitati si arata dorinta oamenilor de a-si extinde orizontul cunoasterii. Mai mult decat atat, copiii au dreptul la o educatie sanatoasa, care sa le ofere o sansa reala de a evolua in viata de zi cu zi, pentru a pune umarul peste ani, la dezvoltarea comunitatilor in care traim”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Zonele rurale ce vor beneficia de biciclete au fost selectate impreuna cu reprezentantii Consiliilor Judetene, conform urmatoarelor criterii: comunitati aflate pe arii extinse; numar mare de locuitori, respectiv copii inscrisi la scoli; copii cu rezultate bune la invatatura; lipsa mijloacelor de transport pentru deplasarea copiilor catre scoala; copiii provin din familii cu venituri modeste.

“Exista un numar mare de copii care isi doresc sa invete, care viseaza sa realizeze o multime de lucruri in viata. Educatia este primul si cel mai important pas, astfel ca ne-am gandit sa ii sprijinim asa cum putem, punandu-le la dispozitie un mijloc de transport simplu, eco si sanatos, care sa le permita sa ajunga la scoala. Speram ca acest proiect sa ajute cat mai multi copii sa isi indeplineasca visurile!”, a precizat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Fiecare scoala generala din cele 40 de localitati rurale va primi cate 20 de biciclete, impreuna cu un rastel, sistem de siguranta si materiale destinte informarii copiilor cu privire la siguranta in trafic si protectia mediului. Bicicletele vor fi date spre folosire elevilor cu rezultate bune la invatatura si care au de parcurs distante mari pana la institutia de invatamant. Fiecare scoala va desemna o persoana care sa coordoneze local proiectul. In functie de numarul copiilor care au nevoie de un mijloc de transport, o bicicleta va fi folosita de mai multi copii pe perioade de timp stabilite de coordonatorul local.

Proiectul „Pedaleaza pentru educatie”face parte din dintr-o ampla campanie dedicata sustinerii sistemului de educatie din Romania derulata de E.ON, care vizeaza, in principal, facilitarea accesului copiilor la educatie, reducerea ratei absenteismului scolar, imbunatatirea conditiilor din scoli, precum si acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura. Suma totala investita in aceste proiecte, ai caror beneficiari sunt aproape 7.000 de copii si cadre didactice din sase judete ale Moldovei, se ridica la 300.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.