E.ON Romania si I.G.S.U. spun: Siguranta NU este un joc de noroc!

Conferinta EON si IGSU2In cadrul parteneriatului „Impreuna pentru siguranta” semnat de E.ON Romania si IGSU au fost organizate, in ultimii doi ani, peste 27.000 de actiuni de informare la nivel national. In cadrul acestora au fost distribuite peste 660.000 de materiale (afise, flyere, stickere etc.). Totodata, au fost organizate zeci de exercitii de alarmare si evacuare in scoli si licee, lectii despre energie, jocuri interactive, instruiri privitoare la comportamentul in caz de incendiu, materiale informative distribuite in zone cu trafic pietonal intens, intalniri cu autoritatile locale si asociatiile de locatari. La toate actiunile de constientizare si prevenire au participat direct circa 1,5 milioane de persoane (adulti si copii). In zona de derulare a acestor campanii numarul incendiilor la locuinte s-a redus cu 6% in ultimii doi ani, iar cel al victimelor, cu 12%. Totodata, statisticile privind victimele din E.ON_Romania_RISC_Renunta_Improvizatiile_sunt_catastrofale_realitati_suprapuse_2012randul copiilor indica o scadere de aproape 23%.

Frank Hajdinjak_CEO E.ON Romania„Suntem incurajati de faptul ca in aria de acoperire a companiilor E.ON Romania constatam o scadere considerabila a numarului victimelor intoxicatiilor cu monoxid de carbon si a cazurilor soldate cu decese, dar mai sunt multe de facut. Tinta noastra este: zero victime, zero incendii, zero explozii. Stim ca mai este un drum lung pana acolo, dar orice alta tinta este inacceptabila. Din acest motiv, cea mai mare parte a investitiilor noastre merge an de an catre modernizarea retelelor pentru a le aduce cat mai aproape de standardele occidentale”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

In baza parteneriatului, I.G.S.U. si E.ON Romania au desfasurat la nivel national campania “F.O.C – Flacarile Omoara Copii” (lansata in luna septembrie 2012), destinata constientizarii E.ON_Romania_RISC_Renunta_Improvizatiile_sunt_catastrofale_2012_bandajpericolelor la care sunt expusi copiii lasati singuri (sau nesupravegheati) in casa. Totodata, campaniile “R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!”(lansata in luna noiembrie 2012), respectiv „R.I.S.C. – Siguranta NU e un joc de noroc!” (decembrie 2013) si-au propus nu doar sa informeze si sa sensibilizeze populatia, ci si sa schimbe, in timp, comportamentul legat de utilizarea corecta a surselor de energie.

Statisticile I.G.S.U. arata ca, anual, sute de persoane isi pierd viata in incendii, intoxicatii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor, a utilizarii necorespunzatoare sau a defectiunilor aparatelor si instalatiilor electrice. Parteneriatul, al carui obiectiv principal il reprezinta derularea de campanii de informare menite sa conduca la reducerea numarului incidentelor si, implicit, al victimelor, este primul de acest fel incheiat intre I.G.S.U. si o companie din sectorul energetic din Romania.

“Este extrem de important sa prevenim inainte de a interveni si, de aceea, e nevoie de o informare continua a populatiei pe teme de siguranta pentru a reduce numarul victimelor. Campaniile de informare derulate pana acum au avut un impact serios prin continuitatea si mesajele transmise si ne dorim ca parteneriatul intre I.G.S.U. si E.ON sa continue”, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

In perioada urmatoare, avand in vedere si apropierea sezonului rece, in cadrul campaniei “R.I.S.C. – Siguranta NU este un joc de noroc!” vor fi continuate actiunile care urmaresc sa atraga atentia in mod deosebit asupra riscurilor majore care decurg din utilizarea cosurilor de fum fara protectie, defecte sau neprotejate fata de elementele combustibile (acestea au provocat 33,6% din totalul incendiilor la locuinte, in perioada 1 septembrie 2012-31 august 2014). Utilizarea instalatiilor si echipamentelor electrice defecte sau improvizate a stat la originea a 22,5% din totalul incendiilor, iar mijloacele de incalzire pe baza de gaze sau alte tipuri de combustibilau cauzat 16% din incendii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.