Fundatia eMAG si BCR extind reteaua centrelor gratuite de pregatire Hai la Olimpiada!

eMag&BCR-2Fundatia eMAG si BCR au anuntat extinderea retelei de centre gratuite de pregatire in cadrul programului Hai la Olimpiada! Incepand cu luna octombrie a acestui an se vor infiinta noi centre de performanta in Buzau si Brasov. Astfel, in anul scolar 2015-2016 vor functiona centre de pregatire in 7 judete, printre care Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj si Timisoara. Noile centre vor functiona sub coordonarea unor profesori renumiti, cu rezultate eMag&BCR-8recunoscute pe plan national si chiar mondial.

Petronel Chiva, Director Executiv Directia Retea Distributie Retail BCR.Am discutat cu elevii olimpici si am remarcat ca acestia cred in viitorul Romaniei si vor sa le oferim cadrul necesar pentru a obtine performanta. Sustinem investitia in educatie si credem ca ceea ce pot face companiile este sa se implice in crearea contextului potrivit pentru ca elevii sa poata obtine cele mai bune rezultate. Ne bucuram sa fim alaturi de Fundatia eMAG in sustinerea centrelor de pregatire prin programul Hai la Olimpiada! care reuseste sa aduca in acelasi loc profesori foarte bine pregatiti si elevi care doresc sa obtina rezultate remarcabile. BCR sustine performanta in educatie si este alaturi de elevi in drumul lor spre excelenta”, a declarat Petronel Chiva, Director Executiv Directia Retea Distributie Retail BCR.

La Buzau, vor functiona centre de performanta la Colegiul National Bogdan Petriceicu Hasdeu, sub indrumarea profesorului de matematica Bogdan Enescu si al profesorei de fizica Virginia Mandruta-Tanasescu.

Centrul de pregatire de la Brasov va functiona la Facultatea de Matematica si Informatica din Brasov, sub coordonarea profesorilor Adelina Manea (matematica) si Carmen Tanasescu (fizica).

Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG“Prin programul Hai la Olimpiada! ne propunem sa venim cat mai aproape de elevii care doresc sa isi completeze cunostintele, sa fie mai buni la materiile de care sunt pasionati si chiar sa participe la olimpiade. Fundatia eMAG va continua sa se implice in proiecte de educatie, care contribuie in mod direct la performanta elevilor, prin realizarea acestor centre gratuite de pregatire in cat mai multe judete din Romania ’’, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Conform unui sondaj de opinie realizat pe un esantion de 1553 de elevi olimpici, participanti la olimpiadele nationale, 50% dintre elevii chestionati simt nevoia unui sistem educational structurat in functie de potentialul fiecarui elev. 28% dintre repondenti sustin ca ar alege sa studieze in afara tarii daca ar avea acces la o bursa, in timp ce numai 18% dintre olimpici sustin ca isi doresc sa studieze in continuare in Romania.

In ceea ce priveste planurile olimpicilor la absolvirea studiilor, 32% isi doresc sa lucreze intr-o companie privata, in timp ce 28% se gandesc sa inceapa propria afacere. Meseria de profesor se afla pe ultima pozitie in preferintele elevilor, numai 8% dintre acestia dorindu-si sa urmeze o cariera la catedra.

Asteptarile repondentilor cu privire la implicarea companiilor in actul de educatie arata ca 43% dintre elevii chestionati isi doresc ca mediul privat sa creeze mai multe centre de pregatire si de perfectionare. 34% dintre elevi si-ar dori ca mediul privat sa contribuie cu burse pentru ca cei mai talentati tineri sa poata studia in strainatate.

Studiul a mai aratat ca elevii considera intr-o mai mare masura decat profesorii ca Romania are nevoie de mai multi tineri bine pregatiti. Spre deosebire de elevi, profesorii considera ca nevoile Romaniei sunt: mai multi antreprenori si etica in afaceri.

Rezultatele cercetarii sociologice pot fi descarcate gratuit AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.