Fundatia Orange: Doua noi ateliere vocationale pentru tinerii cu surdocecitate

FunFundatia Orange focsani 9 decembrie (11)datia Orange a finantat cu 218.634 lei deschiderea a doua noi ateliere vocationale cu mini tipografie ce ii vor pregati profesional pe tinerii cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple, in scopul incadrarii lor viitoare pe piata muncii si a integrarii sociale. Atelierele au fost deschise la Focsani si Buzau de catre Fundatia Sense International (Romania). In Focsani, proiectul este realizat in parteneriat cu Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Elena Doamna Focsani, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si Consiliul Judetean Vrancea. Ȋn Buzau, proiectul este re Fundatia Orange - focsani 9 decembrie (14)alizat in parteneriat cu Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiente Auditive Buzau, Inspectoratul Scolar Buzau si Consiliul Judetean Buzau. Mini-tipografiile sunt dezvoltate de Sense International (Romania) si partenerii locali in cadrul proiectului „Sens pentru viata”, proiect castigator al concursului de finantare „Lumea prin culoare si sunet” editia 2015 al Fundatiei Orange.

„Proiectul mareste semnificativ sansele de integrare sociala ale tinerilor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple. Centrele vocationale au un rol foarte important pentru acesti tineri, oferindu-le oportunitatea invatarii unei meserii si astfel, crescandu-le sansele de a avea o viata adulta autonoma”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundatiei Orange.

„Sens pentru viata” isi propune sa dea o sansa copiilor si tinerilor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple (DSM) din zona Focsani si Buzau prin dezvoltarea de servicii vocationale dedicate acestora. Astfel, tinerii vor invata o meserie ce le va creste sansa de a duce o viata independenta. Cele doua centre se adauga celor infiintate deja de SI(R) in 2013 – 2014 cu finantarea Fundatiei Orange in: Bucuresti (o mini-tipografie), Iasi (un centru de modelare a martipanului), Galati (o mini-sera), Arad (o mini-tipografie) si Timisoara (mini-tipografie). Ȋn fiecare an, in cadrul acestor sapte centre vocationale, vor invata o meserie 80 de tineri cu surdocecitate/DSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.