Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR ONG

Fundatia Orange: Laborator digital pentru invatamant incluziv in Capitala

Orange - Laborator digital pentru invatamant incluziv in CapitalaCu sprijinul Fundatiei Orange, Scoala Generala Nr. 190 din Capitala a realizat proiectul „Digitalizare pentru Educatie Incluziva”. In cadrul unitatii, a fost infiintat un laborator digital dotat cu 20 tablete, 1 tabla smart si televizoare pe care ruleaza materiale digitale educative si aplicatii digitale interactive ce contribuie la o mai buna intelegere si aprofundare a materiei scolare.  Proiectul s-a nascut din dorinta de a sustine procesul de invatare al copiilor cu cerinte educationale speciale, mai exact cu dizabilitati cauzate de afectiuni de vaz si auz, cu sau fara afectiuni conexe, dar si a elevilor supradotati, integrati deja in Scoala Gimnaziala Nr. 190. Initiat si coordonat de Monica Lia, angajat Orange Romania, proiectul a primit finantare in cadrul concursului Sustine un ONG! organizat de Fundatia Orange in anul 2015. Competitia a oferit fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania, program cu o valoare totala de 183.778 lei, din care valoarea proiectului „Digitalizare pentru Educatie Incluziva” a fost de 31.983 lei.

Ca parinte a trei copiii sunt preocupata de un proces de invatare de calitate si la standarde inalte, indiferent daca vorbim de copii cu dizabilitati sau fara. Prin metode noi de studiu, copiii cu dizabilitati isi depasesc propriile bariere invatand alaturi de elevi fara dizabilitati de la care copiaza comportamente normale si competente necesare unui trai independent. Proiectul demonstreaza ca doar impreuna putem reusi si speram sa devina un model de buna practica si pentru alte unitati de invatamant” a declarat Monica Lia, initiatorul proiectului, castigatoare a concursului Sustine un ONG! al Fundatiei Orange.

Laboratorul digital ofera sprijin educational la peste 20 de elevi cu dizabilitati inscrisi la cursurile scolii de masa care, datorita noilor resurse digitale de predare, invata sa scrie, sa citeasca si sa parcurga programa mult mai usor. Proiectul deschide calea unui proces de invatare mai usor si interactiv pentru mii de copii din generatiile viitoare care vor putea beneficia de aceste resurse in cadrul scolii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.