Fundatia Orange si Salvati Copiii au lansat platforma www.e-sight.ro dedicata copiilor nevazatori

orange2Fundatia Orange si Organizatia Salvati Copiii au lansat platforma www.e-sight.ro, dedicata copiilor nevazatori. Realizata in cadrul proiectului E-sight ce a vizat educatia si integrarea sociala a copiilor cu deficiente de vedere, site-ul cuprinde descrierea activitatilor derulate cu copiii si resurse destinate lor (tutoriale, aplicatii mobile, programe de citire etc.). E-sight este un proiect de educatie digitala si integrare sociala prin intermediul tehnoloFundatia Orange_ Salvati Copiii Romaniagiilor moderne de comunicare si informare, adresat copiilor inclusi in unitatile de invatamant special aflate in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau, Targu Frumos si Arad. In total, peste 400 de copii au beneficiat direct de activitatile desfasurate pe parcursul derularii proiectului, iar peste 1000 de copii au fost informati cu privire la resursele disponibile.

Dana Deac Orange„Prin activitatile desfasurate in cadrul proiectului „E-sight” si a rezultatelor obtinute s-au demonstrat inca o data importanta si necesitatea activitatilor de constientizare a nevoii de integrare sociala a copiilor cu deficiente de vedere. Proiectul dezvoltat de partenerii nostri de la Salvati Copiii reprezinta un pas important in dezvoltarea solidaritatii sociale, in scopul integrarii copiilor cu deficiente de vedere. Platforma www.e-sight.ro include numeroase resurse pentru acesti copii de care speram sa beneficieze in continuare cat mai multi copii”, a declarat Dana Deac, Presedinte Fundatia Orange.

Desfasurat in perioada mai 2014 – iunie 2015, proiectul a fost finantat cu suma de 223.400 lei de catre Fundatia Orange in cadrul programului „Lumea prin culoare si sunet”, editia 2014. De asemenea, Salvati Copiii a contribuit la derularea activitatilor din cadrul proiectului cu suma de 75.440 lei, prin implicarea echipei de proiect si a voluntarilor.

In cadrul proiectului E-sight, copiii nevazatori au beneficiat de activitati educative adaptate nevoilor lor speciale de invatare si au participat la ateliere creative si de dezvoltare a abilitatilor personale in colaborare cu 55 de voluntari ai Salvati Copiii, precum si cu angajati si voluntari ai Orange. Astfel, participantii la aceste activitati au avut ocazia sa discute si despre oportunitatile de integrare in societate si de acces pe piata muncii.Fundatia Orange - E sight 2015

De asemenea, proiectul a inclus dezvoltarea platformei online www.e-sight.ro ce cuprinde informatii si aplicatii necesare copiilor in activitatile lor zilnice. Astfel, aceasta platforma online devine o resursa importanta pentru copiii cu deficiente de vedere, o comunitate ce incurajeaza schimbul de idei si comunicarea.

Alte rezultate ale proiectului includ organizarea a sase expozitii cu lucrarile realizate de copii, accesibilizarea a 100 de carti si resurse adaptate si realizarea unui documentar de constientizare a nevoilor persoanelor cu deficiente.

Proiectul „E-sight” a fost motivat de rezultatele cercetarii realizate de Organizatia Salvati Copiii, care au aratat ca 65% dintre copiii cu deficiente de vedere ar dori ca publicul larg sa cunoasca provocarile cu care ei se confrunta, fie ca este vorba de accesul la educatie sau la resurse. De asemenea, 85% dintre participantii la studiu si-au manifestat dorinta ca materialele si creatiile lor sa fie impartasite cu persoane din comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.