Fundatia Orange sustine depistarea precoce a hipoacuziei in randul copiilor din Timisoara

Audiosofia 2015Fundatia Orange a finantat cu 50.000 de euro proiectul „Hearing diagnosis” (Diagnosticarea afectiunilor auditive) in cadrul programului „Lumea prin culoare si sunet”. Implementat de Asociatia Audiosofia, proiectul a vizat dotarea Clinicii ORL a Spitalului Municipal de Urgenta Timisoara cu doua echipamente de testare obiectiva a auzului – un aparat de otoemisiuni acustice pentru screeningul neonatal si un impedancemetru, ce vor permite diagnosticarea precoce a hipoacuziei la bebelusi si copii din judetul Timisoara. Dotarea spitalului si dezvoltarea unei proceduri de screening auditiv neonatal vizeaza prevenirea si reducerea hipoacuziilor in randul copiilor, prin diagnosticare si interventie inca din primii ani de viata.

Amalia_Fodor_Fundatia_OrangeDepistarea hipoacuziei la varste cat mai mici ale copiilor este esentiala in vederea interventiei medicale timpurii. Cu cat interventia are loc mai devreme, cu atat copilul are mai multe sanse la recuperarea auditiva. Ne dorim prin acest proiect sa crestem sansele recuperarii timpurii si astfel sa crestem sansele copiilor cu deficiente de auz sa se integreze in gradinitele si scolile de masa”, a declarat Amalia Fodor – Director Fundatia Orange.

Pe langa dotarea Spitalului Municipal de Urgenta Timisoara, in cadrul aceluiasi proiect s-a realizat si infiintarea si dotarea tehnica a doua centre de audiologie si diagnostic in cadrul Spitalului de Urgenta din Craiova si in cadrul Spitalului de Urgenta din Zalau, precum si dotarea tehnica suplimentara a Centrului de audiologie din Spitalul Marie Curie din Bucuresti. De asemenea, proiectul urmareste imbunatatirea pregatirii personalului medical din cele patru spitale publice partenere, prin realizarea de cursuri de profil si schimb de experienta.

Acest proiect este al treilea derulat de Asociatia Audiosofia cu finantare de la Fundatia Orange. Astfel, in ianuarie 2014, Asociatia a inaugurat in cadrul spitalului Marie Curie unul dintre cele mai moderne cabinete de audiologie pentru investigatii de auz si reglaje la implant cohlear din Romania. De asemenea, incepand din 2014 Audiosofia a realizat dotarea cu aparatura de screening auditiv a alte sase spitale din Romania (Spitalul Clinic Elias Bucuresti, Spitalul Judetean „Sf. Apostol Andrei” Constanta, Spitalul Judetean „Sf. Apostol Andrei” Galati, Spitalul Judetean Alexandria, Spitalul Judetean Pitesti, Maternitatea Ploiesti), pentru testarea auditiva a tuturor nou-nascutilor inca din primele zile de viata, in scopul depistarii precoce a hipoacuziei. Valoarea totala a celor trei proiecte este de 133.000 euro si in cadrul acestora peste 13.000 copii au beneficiat de investigatii audiologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.