Fundatia Orange sustine proiectul “Vreau sa stiu” dedicat elevilor cu deficiente de auz

junior1Fundatia Orange sustine financiar si cu voluntari, in cadrul programului “Lumea prin culoare si sunet”, proiectul “Vreau sa stiu” dezvoltat de organizatia Junior Achievement Romania. Proiectul educational de orientare profesionala vizeaza acordarea de sprijin pentru 200 de elevi cu deficiente de auz sa invete sa comunice mai usor si sa devina independenti. Programul este dedicat elevilor de liceu cu deficiente de auz inscrisi in liceele speciale din tara si are ca scop dezvoltarea abilitatilor necesare pentru obtinerea unui loc de munca sau pentru dezvoltarea unui proiect antreprenorial, prin participarea la activitati learning by doing la clasa si prin intalniri cu angajatori din comunitatea locala. Proiectul “Vreau sa stiu” se deruleaza in sapte licee speciale din Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Focsani, Buzau, Galati si Iasi. jaro2

Liceenii vor fi sprijiniti sa isi descopere si dezvolte abilitatile interpersonale si sa isi creasca motivatia si increderea in obtinerea unui loc de munca dupa absolvirea liceului. Ei vor analiza optiuni de cariera si vor invata cum sa identifice abilitatile care ii pun in valoare, cum sa-si faca un portofoliu si sa se prezinte la un interviu de angajare. In plus, ei vor primi la clasa vizitele unor consultanti voluntari Orange, care vor aduce exemple concrete bazate pe experientele lor personale si profesionale”, afirma initiatorii proiectului.

Elevii si profesorii beneficiaza de manuale si materiale educationale care sa-i ajute sa simuleze in clasa situatii care se regasesc in mediul de afaceri, sa realizeze dezbateri si jocuri de rol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.