Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR VIDEO

Gheorghe Burnei, doctorul care a facut mii de copii sa-si ridice ochii din pamant

Medicul ortoped Gheorghe Burnei  a operat peste 12.600 de copii in cei 30 de ani de activitate. Nenea doctoru’, cum ii spun copiii,  n-a plecat printre straini cand a vazut lacrimile de pe obrajii micutilor pacienti.  A ramas in Romania ca sa-i trateze.

Toti pacientii ma rugau plangand sa nu plec. N-am stiut pana in acel moment ca ma leaga un sentiment atat de puternic de pacient“, a spus profesorul Gheorghe Burnei.

Urmariti mai jos un reportaj realizat de ProTv in cadrul campaniei “Doctore esti un erou”, realizata cu sprijinul Petrom.

A operat pana acum peste 12.600 de copii. Tumori osoase maligne, scolioze congenitale, malformatii ale picioarelor, traumatisme provocate de accidente de masina. In sala de operatie, profesorul tine pe perete o icoana. “Din 1990 este icoana care ne supravegheaza pe noi la toate interventiile“, a spus profesorul.

Gheorghe Burnei are 59 de ani, din care multi in sala de operatie si prin saloanele spitalui. Nu e de fier si recunoaste ca au fost momente in care oboseala l-a doborat.

Insa, nu are timp de oboseala. Cand nu este in operatie, este prin saloane sa isi vada pacientii. Pentru ei a refuzat sa plece din tara. Desi ocazii a avut destule pentru salarii foarte mari.

Asa ca Nenea Doctoru’ , asa cum ii spun pacientii, ramane sa salveze vieti in Romania. In plus, vrea ca specialitatea sa, ortopedie pediatrica, sa fie recunoscuta de Ministerul Sanatatii.

Sursa:Protv

In cadrul campaniei “Doctore esti un erou”, derulata de Petrom Romania prin programul de responsabilitate sociala “Acces la Viata”,  la Stirile Protv sunt difuzate o serie de reportaje despre medicii care pun mai presus de ei vietile pacientilor. Eroii a trei dintre cele 10 reportaje vor fi recompensati de Petrom cu burse de excelenta in valoare de 10.000 de euro (locul I), 8.000 de euro (locul 2), 5.000 de euro (locul 3).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...