Connect with us

Hi, what are you looking for?

RAPOARTE CSR

GlaxoSmithKline spune: Pretuim increderea voastra!

GlaxoSmithKline (GSK) Romania a publicat primul sau Raport de Responsabilitate Corporativa. Intitulat “Pretuim increderea voastra”, acesta este primul raport de acest gen al industriei farmaceutice din Romania, realizat in conformitate cu cerintele “Initiativei Globale de Raportare” (Global Reporting Initiative – GRI), cel mai utilizat standard de raportare la nivel international. Documentul descrie activitatile desfasurate de companie in vederea realizarii misiunii sale in Romania, ce se bazeaza pe conceptul de „shared value”: imbunatatirea calitatii vietii romanilor prin toate actiunile GSK. Raportul cuprinde toate proiecte derulate de toate cele patru divizii de business – farmaceutica, consumer healthcare, distributie si productie – in Romania, in anul 2011. Totodata, raportul subliniaza cele patru arii de interes pentru companie: sanatate, oameni, comunitate si mediu inconjurator.

“Intr-o tara cu cea mai scazuta speranta de viata din Uniunea Europeana, cu cea mai ridicata rata de mortalitate infantila si in acelasi timp cu cel mai mare grad de migratie a medicilor, provocarile sunt evidente, iar GSK Romania si-a luat angajamentul de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii. Cred cu tarie ca un popor trebuie sa fie sanatos pentru a deveni bogat, si nu invers. Vom continua sa avem un comportament responsabil, sa sprijinim comunitatea medicala si sa actionam in interesul si pentru drepturile pacientilor”, a spus Pascal Prigent, General Manager GSK Romania.

In Raport gasim si informatii specifice legate de cresterea accesului la sanatate al romanilor, ca raspuns la problemele pietei locale: buget limitat, mediu supra-reglementat si probleme critice de sanatate, precum cea mai scazuta speranta de viata sau cea mai ridicată rata de mortalitate infantila.

“Primul raport este intotdeauna o provocare pentru orice companie. In primul rand trebuie sa gasesti datele necesare intocmirii unui astfel de raport. Asa ca am vizitat Europharm, am intervievat peste 50 de persoane si am analizat date pana am simtit ca am inteles activitatea companiei. In final am reusit sa facem un raport ce se conformeaza nivelului B de raportare al standardului GRI, un nivel ridicat de transparenta”, a declarat Elaine Cohen, Sustainability Reporting Consultant, Beyond Business Ltd.

GSK este prima companie din Romania afiliata la GRI ca stakeholder organizational, adoptand astfel cele mai bune practici internationale de transparenta in business.

“Aceasta afiliere deschide calea si altor companii din Romania pentru a-si imbunatati standardul de transparenta in business, in vederea construirii unei economii sustenabile. Prin operatiuni sustenabile si raportarea performantelor din acest domeniu, companiile ar putea beneficia de o mai mare incredere in business-ul lor pe plan local si ar putea creste atractivitatea pietei pentru investitorii straini”, a declarat Nikki McKean-Wood, Senior Manager Network Relations, GRI.

Global Reporting Initiative (GRI) – este cel mai utilizat standard de raportare la nivel international. Anual, peste 6.000 de companii raporteaza proiecte de responsabilitate sociala, iar majoritatea sunt realizate in conformitate cu cerintele GRI.

Cititi mai jos intregul raport de Responsabilitate Sociala Corporativa.
GSK Raport de Sustenabilitate 2011

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.