Gorenje a dotat Manastirea Parepa cu panouri solare si pompa de caldura

Gorenje Romania, impreuna cu partenerul sau Pecef Tehnica,  a donat Manastirii Sfanta Treime Parepa, din judetul Prahova, echipamente ce utilizeaza tehnologii ecologice. Astfel, locasul de cult a fost dotat cu o pompa de caldura ce utilizeaza apa geotermala si panouri solare. In acest fel, chiliile in care locuiesc maicutele si spatiile de cazare pentru pelerini vor fi alimentate eco. Se estimeaza ca factura manastirii pentru energie se va reduce de trei ori dupa aceasta investitie.

“Comparativ cu alte sisteme de incalzire, pompele de caldura sunt foarte economice, deoarece utilizeaza de trei ori mai putina energie primara decat, de exemplu, arzatoarele pe gaz sau petrol. Prin aceasta donatie ne-am propus sa micsoram costurile manastirii intr-o masura semnificativa si sa asiguram o utilizare foarte usoara a instrumentelor de incalzire si apa calda menajera”, a declarat Florin Purghel, Director General al Pecef Tehnica.

Prin aceasta donatie Gorenje a marcat intrarea pe piata autohtona a pompelor de caldura, cu trei tipuri de echipamente. Cele aer-apa folosesc energia stocata in aerul din jurul nostru si functioneaza eficient chiar si la temperaturi de pana la -20°C, pompele sol-apa folosesc energia acumulata in pamant, iar pompele de caldura apa-apa folosesc energia apei subterane.

„Aceste tehnologii inovatoare constituie o alternativa ecologica de producere de caldura si apa calda si vor fi tot mai atractive pentru romanii interesati de economisirea de energie. Introducerea pompelor de caldura in oferta Gorenje Romania reprezinta o oportunitate pentru consumatorii care se indreapta catre sistemele ecologice”, a declarat Tone Prislan, Directorul General al Gorenje Romania.

Pentru comercializarea acestei game de produse, Gorenje tinteste romanii care isi doresc sa aiba consumuri de energie reduse, dar si pe cei care au in vedere construirea unei case si sunt interesati de tehnologiile verzi.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.