Groupama Asigurari te sfatuieste: „Nu-ti scapa casa din ochi!”

Groupama Asigurari, in parteneriat cu Politia Romana, a dat startul campaniei „Nu-ti scapa casa din ochi!” ce are drept scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinte. In cadrul campaniei, ce se va desfasura in perioada  mai – iulie 2013 la nivel national, vor fi distribuite 300.000 de scrisori cu informatii despre cum sa previi furtul din propria locuinta, 150.000 de brosuri si 5.000 de afise ce vor fi distribuite asociatiilor de proprietari, din mediul urban. Afisele vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unitatilor de politie, la intrarile in centrele comerciale si in alte locuri publice.

“Prevenirea este pentru Groupama Asigurari o axa strategica in cadrul politicii de responsabilitate sociala, dezvoltata atat la nivel Grup, cat si in Romania. Am convingerea ca parteneriatul cu Inspectoratul General al Politiei Romane, alaturi de care am lansat al treilea proiect, va avea cel puțin succesul celor anterioare. Preocuparea noastra comuna pentru educarea populației privind riscurile la care suntem cu toții expusi in ficeare zi va avea in continuare pentru noi importanța pe care o merita si angajamentul nostru pe termen lung”, a declarat Georgiana Miron, Director de Marketing si Comunicare Groupama Asigurari.

In vederea diseminarii mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinte, se vor organiza intalniri cu grupuri tinta: asociatii de proprietari, asociatii profesionale, angajati ai unor institutii sau societati comerciale. Pe parcursul intalnirilor, vor fi prezentate o serie de masuri de preventie privind protejarea patrimoniului propriu. De asemenea, pentru ca mesajul campaniei sa ajunga la cat mai multe persoane, se vor organiza actiuni de informare in zone cu aflux mare de cetateni.

Pentru a nu avea surpriza sa “”fiti pradat de hoti” Politia Romana recomanda:

* Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa-ti prezinte diverse „promotii”, in scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
* Daca suna la usa persoane ce pretind ca reprezinta institutii care ofera servicii publice (deratizare, instalatii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lasati sa intre in casa decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu si daca sunt insotite de administratorul imobilului!
* Nu oferiti informatii necunoscutilor despre bunurile pe care le detii sau despre vecini, nici macar celor care sustin ca sunt reprezentantii unor institutii, dar nu pot face aceasta dovada!
* Evitati depozitarea la vedere, pe balcon, in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achizitionat!
* Nu comunicati date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare. Discutati aceste aspecte doar cu cei in care ai incredere, care pot sa vina zilnic sa-ti ridice corespondenta si sa lase impresia de casa locuita!
* Nu postati pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detii in casa bunuri de valoare!
* Bijuteriile in cantitati mari, banii, actiunile sau alte valori trebuie pastrate in depozite bancare!
* Pentru efectuarea menajului sau a unor reparatii apelati la firme autorizate!
* Achizitionati sisteme de inchidere/asigurare care sa corespunda din punct de vedere al standardelor de securitate.
* Alegeti incuietori care sunt prevazute cu chei ce nu pot fi multiplicate usor!
* Cand parasiti locuinta pe timpul noptii, lasati o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune!

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.