Grupul Rompetrol a lansat programul „Impreuna pentru fiecare” 2012

Grupul Rompetrol a lansat cea de-a patra editie a programului national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale. Cei interesati au posibilitatea de a inscrie pana pe 20 mai 2012 proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului.In ultimii doi ani Rompetrol a sustinut implementarea a 55 de proiecte, beneficiarii directi si indirecti fiind de aproximativ 200.000 de persoane.

„Aceste rezultate ne motiveaza sa continuam acest program, sa incurajam ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial sa gaseasca solutii la problemele de mediu sau de sanatate existente la nivel local, iar cu sprijinul nostru, acestea sa fie implementate in beneficiul intregii societati. De asemenea, acesta creaza premisele necesare atragerii si implicarii locuitorilor si a autoritatilor de resort in realizarea de proiecte similare si in alte domenii”, a declarat Alexey Golovin, Director Marketing si Comunicare al Grupului Rompetrol.

Activitatile eligibile pentru proiectele aferente programului sunt: renovarea, reabilitarea si/sau dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati.

Programul are doua categorii de buget, de 45.000 de lei si 90.000 de lei.

Castigatorii vor fi desemnati pe baza unui vot public prin intermediul mediului online (Facebook si website, cu pondere 25%) si a unui juriu compus din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de catre juriu, se va avea in vedere motivatia sociala si impactul local: numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei.
Anuntarea castigatorilor se va face pe 29 iunie, dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, iar implementarea trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

In perioada 2009 – 2011 bugetul alocat de  Rompetrol implementarii proiectelor din programul „Impreuna pentru fiecare” a depasit 700.000 de euro.

 Pentru mai multe informatii, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.