Habitat for Humanity a mutat Jocurile Olimpice pe santierul din Ploiesti

Pe santierul Habitat for Humanity din Ploiesti, tinerii veniti din strainatate si sportivi de renume din oras au sarbatorit azi, 8 august,  Jocurile Olimpice de la Londra printr-o zi dedicata voluntariatului si sportului intr-un cadru mai putin obisnuit.  Habitat  i-a provocat pe toti cei care au trecut pragul santierului la o intrecere sportiva desfasurata chiar in zona in care ia nastere o noua comunitate. La eveniment au participat Corina Ungureanu, campioana europeana si mondiala la gimnastica si actualmente Consilier pe probleme sportive la Primaria Ploiesti, precum si Anamaria Tamirjan,  gimnasta de talie mondiala, medaliata cu bronz cu echipa lotului de gimnastica feminina a Romaniei la Jocurile Olimpice din anul 2008 si sora ei, Adriana Tamirjan.

“Acest grup de tineri din Statele Unite are un spirit de voluntariat bine dezvoltat, pe care noi trebuie sa-l copiem si sa-l adoptam in Romania. Nu trebuie sa-i asteptam pe altii sa ne faca treaba. Ar fi frumos sa vedem din ce in ce mai multi tineri romani care vor sa devina voluntari”, a declarat Corina Ungureanu.

Printre probele sportive la care cei 21 de tineri s-au intrecut s-au numarat: saritura in lungime, alergarea de viteza, darts, badminton si tenis de masa.

„Habitat for Humanity Romania nu doar construieste doar case, ci si comunitati, iar sportul se numara printre cele mai importante instrumente ale integrarii sociale si are un rol esential in procesul de educatie a tinerilor. Sportul inseamna fairplay, inseamna disciplina si munca in echipa. Acestea sunt valori dupa care ne ghidam si noi la Habitat si pe care ni le dorim asimilate de comunitatile in care lucram si nu numai”, spune Daniel Sorescu, Project Manager Habitat for Humanity Ploiesti.

Prin acest eveniment Habitat for Humanity Romania si-a propus sa incurajeze tinerii din Ploiesti sa desfasoare activitati sportive si sa se implice in cat mai mult actiuni de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.