Habitat si Asociatia PRISPA desfasoara prima actiune comuna de voluntariat

Habitat for Humanity Romania si Asociatia Prispa au incheiat un parteneriat in ceea ce priveste munca de voluntariat. Astfel, 30 de voluntari din ambele echipe se vor intalni pentru a lucra impreuna atat la proiectul PRISPA, cat  si pe santierul Habitat din Ploiesti. Actiunea are rolul de a asigura o intelegere reciproca a activitatilor desfasurate de ambele asociatii si va presupune, pe langa activitati specifice de constructii si de teambuilding, si plantarea de brazi in noua comunitate Habitat din Ploiesti.

,,Familiile cu venituri reduse au nevoie de locuinte ale caror costuri de folosire sa fie cat mai mici. Vrem ca alaturi de tinerii curajosi de la PRISPA si de ceilalti parteneri ai acestui proiect sa inseram in casele Habitat orice solutie viabila care contribuie la protejarea mediului inconjurator”, a declarat Zamfir Todor, Manager Proiect, Habitat for Humanity Romania.

PRISPA este echipa romaneasca care participa la competitia Solar Decathlon Europe 2012, cel mai important concurs universitar din lume, care promoveaza utilizarea energiei solare. In concurs, fiecare echipa trebuie sa-şi imagineze si sa proiecteze o casa care sa fie 100% independenta din punct de vedere energetic, iar ulterior trebuie sa obtina toate resursele necesare pentru ca tot ei sa o si construiasca. Echipa este formata din 45 de studenti ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea de Arte.

Echipa PRISPA foloseste experienta Habitat for Humanity in lucrul cu voluntari si reteaua de colaboratori creata in cei 16 ani de activitate, pentru a reusi sa construiasca prototipul PRISPA cat mai bine si in timp util. Pe termen lung, Habitat for Humanity Romania isi propune sa creeze un parc experimental de case, deschis publicului larg, unde zeci de astfel de case prototip, construite de catre Habitat si de parteneri, vor putea fi vizitate si unde toti cei interesati vor putea organiza intalniri de studiu, ateliere si conferinte pe tema locuirii sustenabile. Casa PRISPA ar putea fi primul prototip al acestui parc experimental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.