HHC Romania si Kaufland construiesc Centrul de tranzit pentru tinerii care ies din sistemul de protectie

Hope and Homes for Children Romania -Kaufland Hope and Homes for Children Romania (HHC), cu sprijinul Kaufland Romania, in parteneriat cu Municipiul Baia Mare, a demarat lucrarile de constructie pentru proiectul pilot Centru Tranzit, Asistenta, si Consiliere pentru tinerii care urmeaza sa paraseasca sistemul de protectie a copilului. Locul viitorului centru este situat in Baia Mare, pe strada Cuza Voda. Centrul de tranzit, asistenta si consilere pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului din municipiul Baia Mare are o capacitate de 19 locuri si are scopul de a rezolva, pe termHope and Homes for Children Romaniaen scurt si mediu (6-24 luni), problema critica a locuirii pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie din judetul Maramures.

“Pentru Kaufland Romania, a fi o companie responsabila implica asumarea unui rol activ de partener social in comunitatile in care activeaza. Ma bucur mult ca suntem parteneri in cadrul unui asemenea proiect care va putea contribui la reducerea riscului de excludere sociala a acestor tineri. Suntem constienti de faptul ca nu exista prea multe alternative pentru ei. Prin urmare, avem increderea ca Centrul va veni in sprijinul tinerilor ce parasesc sistemul de protectie. Ne dorim ca proiectul demarat sa fie un start bun si sa nu fie singurul la nivelul tarii”, a declarat Codrut Suciu, manager al magazinului Kaufland Baia Mare.

Centrul este conceput ca parte a sistemului de ingrijire, asigurand un flux rezonabil de iesiri din sistemul de protectie de stat si reducand astfel numarul de copii din sistem de la nivelul judetului.

Otto Sestak, directorul national al HHC Romania“Cea mai grea problema cu care se confrunta tinerii la parasirea sistemului de protectie este ca nu au o locuinta si nici resursele finaciare sa obtina una. Fara stabilitatea unui camin din cadrul caruia sa-si poata proiecta si construi o viata independenta, putini dintre ei au o sansa reala la integrarea in societate, fiind aproape condamnati la marginalizare si excluziune sociala pentru tot restul vietii. Acesti tineri au nevoie de un cadru de tranzitie catre viata independenta, in care sa li se poata oferi servicii si interventii integrate, locuire, informare si consiliere, asistare, mediere, monitorizare”, a declarat Otto Sestak, directorul national al HHC Romania.

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.