Holcim a desemnat castigatorii Concursului National “Creeaza-ti Mediul”

Echipele de elevi din Dambovita, municipiul Bucuresti si Buzau au fost desemnate castigatoare ale competitiei “Creeaza-ti Mediul”, derulata recent de compania Holcim Romania. In acelasi timp, elevii din Olt, Teleorman, Dolj si Valcea au primit mentiuni. Derulata timp de patru zile la Slatina, competitia a adunat la start nu mai putin de 95 de elevi din clasele III – VII, din judetele Olt, Bacau, Bistrita Nasaud, Cluj, Dolj, Dambovita, Mehedinti, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea, Teleorman, Calarasi, Brasov, Ialomita, Satu Mare, Hunedoara si din municipiul Bucuresti. Copiii s-au impartit in echipe de cate cinci si au avut de realizat o prezentare in format electronic referitoare la cele mai poluate zone de pe glob, fiecare insotita de imagini. Elevii castigatorii au fost recompensati de Ministerului Educatiei Nationale cu premii in bani si au primit din partea Holcim Romania 15 premii constand in biciclete, telescoape, microscoape, role si zmee.

“Juriul a fost format din doi reprezentanti ai Palatului National al Copiilor Bucuresti si cate un profesor din judetele Constanta, Botosani si Covasna. Ei au evaluat echipele participante in ceea ce priveste creativitatea, exprimarea plastica originala, bogatia limbajului vizual plastic, creativitatea in conceperea unui mesaj centrat pe temele studiate, capacitatea de stilizare – transformare in semn artistic a mesajului, originalitate in crearea produsului artistic si relationarea mesajului cu subiectul, dat si relevanta acestuia”, spun initiatorii competitiei.

Concursul National “Creeaza-ti mediul!” face parte din parteneriatul incheiat in urma cu noua ani intre Holcim Romania si Ministerul Educatiei Nationale. In cadrul acestui parteneriat, Holcim a lansat, la sfarsitul lunii martie, “Lectia verde – Creeaza-ti mediul!”, primul manual digital realizat in Romania, un curs ecologic interactiv elevilor din clasele III – VII. Manualul digital poate fi accesat gratuit la website-ul www.lectiaverde.ro

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.