Holcim a lansat primul manual digital “Lectia verde-Creeaza-ti mediul!”

Holcim Romania a lansat “Lectia verde – Creeaza-ti mediul!”, primul manual digital realizat in Romania. Acesta este un curs ecologic interactiv adresat elevilor din clasele III – VII (copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani). Manualul se vrea a fi un mijloc educational modern, care marcheaza inceputul unei noi etape in dezvoltarea mijloacelor educationale romanesti, fiind gandit ca o initiativa de pionierat. Prin intermediul acestuia, Holcim Romania, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale, isi doreste sa responsabilizeze elevii, parintii si intreaga comunitate locala, in vederea protejarii mediului inconjurator. Elevii pot accesa online la adresa www.lectiaverde.ro, de pe orice computer conectat la internet sau pot descarca gratuit manualul digital pe iPad, unde il pot descarca cu iBooks.

“Pentru a construi un viitor mai curat, avem nevoie de tanara generatie. Copiii nostri trebuie sa invete despre impactul pe care il are comportamentul nostru asupra mediului si despre importanta protejarii acestuia. Manualul digital, pe care il lansam, ofera elevilor, intr-un format interactiv si actractiv, informatiile de care au nevoie pentru a lua decizii sustinute si responsabile in vederea conservarii resurselor naturale si protejarii mediului inconjurator”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.

Obiectul optional digital vine ca o urmare fireasca a primului manual de educatie ecologica pentru copii, lansat in 2004 la initiativa Holcim Romania si dezvoltat cu avizul si in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Datorita succesului inregistrat, “Creeaza-ti mediul!” a fost introdus inca din 2008 in oferta nationala a obiectelor optionale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Inca de la inceputul programului educational au fost realizate atat manualele adresate elevilor, cat si ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

Obiectul optional se preda, la ora actuala, in 250 scoli din Romania, iar introducerea manualului digital poate fi posibila in peste 5.000 de unitati scolare din tara, in care exista, conform datelor oficiale, calculatoare si conexiune la internet, de catre clasele care aleg ca manual optional de studiu „Lectia verde – Creeaza-ti mediul!”.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.