Holcim a lansat Scoala Zidarilor, un program de instruire gratuit pentru meseriasi

Holcim_Scoala ZidarilorCompania Holcim Romania a lansat oficial programul Scoala Zidarilor, dupa doi ani de sesiuni-pilot organizate in intreaga tara in care au fost pregatiti circa 400 de zidari-tencuitori. Scoala Zidarilor este un program profesional de instruire gratuit, care a fost special gandit si dezvoltat pentru meseriasii zidari ce doresc o specializare in domeniu si vor sa fie la curent cu cele mai noi tehnici de constructie si cele mai bune materiale folosite in zidarie. Programul a inceput in 2011, printr-o sesiune-pilot implementata la Bucuresti, dupa care, in 2012 si 2013, a fost extins in 17 orase din tara, unde au fost organizate 18 sesiuni de cursuri, in parteneriat cu colegiile tehnice din fiecare localitate. Cursurile au fost predate de cadre didactice de specialitate si expertii Holcim Holcim _Lansare Scoala Zidarilor 3Romania, fiind structurate modular in sesiuni de teorie si practica, accentul punandu-se in special pe partea practica.

François Pétry, Director General Holcim Romania“Proiectul Scolii Zidarilor s-a nascut dintr-o nevoie reala, recunoscuta pe piata din Romania, aceea a pregatirii si perfectionarii fortei de munca din constructii, care, in multe cazuri, este una necalificata sau necertificata. Scoala Zidarilor este raspunsul companiei noastre la aceasta nevoie, inscriindu-se in proiectele de responsabilitate sociala lansate de Holcim de-a lungul ultimilor 17 ani. Consideram ca este important sa ne implicam activ si semnificativ in viata comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, punandu-ne la dispozitie expertiza si resursele, asa cum o facem prin intermediul acestui program”, a declarat François Pétry, Director General Holcim Romania.

Un curs complet in cadrul Scolii Zidarilor se intinde pe o perioada de 6 zile, interval in care cursantii participa la 15 de ore de teorie si 20 ore de practica, urmate de o evaluare teoretica si practica. Astfel, cei care au participat la cursurile Scoala Zidarilor au avut ocazia sa-si dezvolte cunostintele acumulate deja, dar si sa fie pusi la curent cu ultimele tehnici si materiale de constructie in domeniul zidariei si tencuielii.

Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania“Scoala Zidarilor s-a bucurat de o audienta neasteptata in orasele in care acest program profesional a fost implementat in cadrul proiectelor-pilot, asa ca, anul acesta, ne-am decis sa oferim oportunitatea certificarii prin Autoritatea Nationala pentru Calificare si sa-l lansam la nivel national. Astfel, toti cei care vor urma si vor absolvi de acum inainte cursurile vor primi, la final, un certificat de competente profesionale emis de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Intentia noastra este sa extindem proiectul Scoala Zidarilor pe parcursul anilor urmatori, oriunde vom descoperi ca este nevoie”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

In cadrul acestui proiect, Holcim Romania sustine toate costurile necesare bunei desfasurari a cursurilor, la cel mai inalt nivel: materiale de constructii, obiecte didactice, masa de pranz in fiecare zi de curs si echipament individual de protectie, pe care fiecare participant il poate pastra dupa finalizarea cursurilor.

Totodata, in perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, Holcim Romania a realizat un studiu national printre persoanele care, in ultimii doi ani, si-au construit sau si-au renovat casa. Studiul a fost realizat prin metoda CATI (computer assisted telephone interview) de catre Cult Market Research. Astfel, conform sondajului, peste 41% dintre romanii care au efectuat lucrari de renovare sau constructii, in ultimii doi ani, considera ca e destul de important ca zidarii sa prezinte o diploma de calificare in domeniu, se arata in studiul national realizat de Cult Market Research in luna ianuarie 2014.

Acelasi studiu arata ca cei mai multi romani prefera sa-si faca lucrarile in regie proprie, prin intermediul unor prieteni (42%) sau prin cel al unor zidari liber-profesionisti (27%). In plus, peste 74% cauta informatii despre meseriasi doar de la rude si prieteni.

Cu ocaza lansarii programului, jurnalistii si bloggerii prezenti la eveniment au fost fost implicati in constructia demonstrativa a unei case. Pentru fiecare bloc de BCA zidit, Holcim Romania a donat cate 50 de euro. Suma stransa a fost triplata de Holcim, ajungand la 10.000 de euro. Acesti bani vor fi investiti, in perioada imediat urmatoare, in reabilitarea unui teren de sport al unei scoli din Romania, in urma unui concurs ce va fi lansat pe pagina de Facebook Holcim Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.