HOLCIM: Cati dintre elevii din Romania mai fac sport in aer liber?

Holcim StafetaProvocati de o initiativa a Holcim, mii de copii si sute de profesori din intreaga tara au scos la iveala una dintre cele mai grave probleme ale sistemului de invatamant din Romania: starea precara a terenurilor de sport din cadrul scolilor, degradate din pricina timpului si a lipsei investitiilor.
In toamna anului 2014, Holcim Romania (www.holcim.ro) a organizat un concurs pe Facebook, in urma caruia o scoala din Romania urma sa castige reabilitarea terenului de sport. Pe pagina de concurs are loc o adevarata revolutie: copiiHolcim- teren de sport din intreaga tara trimit sute de mesaje, iar profesorii acestora semneaza petitii si scrisori prin care militeaza pentru continuarea performantelor sportive in plan scolar, dar deplang lipsa posibilitatilor de a-si desfasura activitatile de educatie fizica si sport in conditii sigure.

In prezent, toti elevii din Romania au o ora de educatie fizica obligatorie in programa nationala, care figureaza pentru toate clasele I – XII. Dintre cele peste 4.000 de scoli din Romania, 92 au fost identificate in cadrul concursului organizat de catre compania Holcim.

Imi iubesc foarte mult meseria, iubesc foarte mult copiii si imi doresc ca aceste generatii sa faca miscare, sa practice sportul sub toate formele lui. Aici intervine apelul meu catre dumneavoastra in sensul ca la scoala unde predau eu, baza sportiva are nevoie de o reconditionare temeinica, fiind refacuta de peste 20 de ani. Beneficiarii acestui proiect ar fi in mod direct cei 1040 de elevi ai institutiei cat si un numar masiv de copii si tineri, locuitori ai celui mai mare cartier din tara”, a spus un profesor din Craiova care si-a inscris scoala in concurs, cu sufletul.

PoveHolcim- teren de sport Craiovastea celor peste 1.000 de elevi din aceasta scoala nu reprezinta decat o piesa de puzzle din tabloul complet al situatiei actuale care se petrece in multe dintre unitatile scolare din tara. Zilnic, foarte multi copii sunt expusi posibilelor accidente care pot surveni din cauza degradarii avansate a terenurilor de sport, in timp ce altii risca pierderea unui loc fruntas pe scara competitiva a unei olimpiade nationale, prin lipsa unui spatiu de practicare a sportului.

Printre performantele sportive ale liceului se numara: Locul I la HighSchool Rugby Tag Romania, locul I la Cross Fete, locul I la Rugby Tag Liceu Romania si multe altele. De ce are nevoie liceul unde predau de un nou teren de sport? Pentru ca ar fi primul teren de sport amenajat al scolii! – Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din Barlad (postare inclusa pe pagina de concurs a Holcim Romania).

Holcim- teren de sport VranceaHolcim Romania a adunat sute de astfel de povesti si imagini, reflectand dorintele a mii de elevi si profesori din Romania.
In urma acestui demers, compania a reabilitat terenul de sport al Colegiului National Alexandru Ioan Cuza din Focsani, insa mai sunt multe alte vise si povesti inca nespuse, dar care asteapta sa fie descoperite si de alte companii din Romania.

Holcim lanseaza provocarea si altor companii care ar putea sa reabiliteze, la randul lor, terenul de sport al unei alte scoli din Romania, si, in acelasi timp, sa implineasca visurile altor mii de copii.

Lista completa a scolilor care au nevoie de reabilitarea terenului de sport poate fi accesata aici: holcim.ro/itipredastafeta

VEZI VIDEO

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.