Holcim doneaza 50000 de euro pentru Centrul Oncologic din Oradea

Compania Holcim Romania va dona municipalitatii oradene 50.000 de euro pentru constructia Centrului Oncologic, a carui lucrari au inceput in cursul lunii iulie a acestui an. Holcim continua astfel seria de actiuni de implicare sociala si suport in domeniul sanatatii, dupa ce in 2010 compania a donat sectiei de terapie intensiva a Spitalului din Oradea o instalatie performanta de fluide medicale, in valoare de 25.000 de euro.

Judetul Bihor se situeaza pe locul doi in Romania in privinta numarului de persoane bolnave de cancer (circa 18.000 de persoane), anual beneficiind de tratamente specifice circa 2.400 de pacienti.

“Suportul pe care Holcim Romania il ofera prin aceasta donatie este facut din dorinta de a sprijini imbunatatirea conditiilor in care urmeaza sa fie tratate persoanele afectate de cancer. Implicarea noastra in construirea Centrului Oncologic face parte dintr-o serie de actiuni similare pe care le-am intreprins de-a lungul anilor si care vizeaza oferirea unui suport comunitatii noastre atat in domeniul sanatatii, cat si al educatiei si al nivelului de trai in general”, a declarat Roman Menz, directorul Fabricii de Ciment Holcim din Alesd.

Valoarea contractului de realizare a lucrarilor este de peste 19,7 milioane de lei, o mare parte din finantare fiind asigurata de Ministerul Sanatatii si Primaria Oradea. Centrul Oncologic se va intinde pe o suprafata de 3900 metri patrati si va fi cuprinde o baza de tratament pentru radioterapie, centru de chimioterapie si spatii de cazare cu 70 paturi.

Holcim Romania sprijina devoltarea comunitatilor in care activeaza, in principal in educatie, sanatate si infrastructura. In 2009 si 2010, Holcim a alocat peste 500.000 de euro pentru astfel de proiecte si sponsorizari.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.