Holcim Romania a reabilitat terenul de sport al Colegiului National “Alexandru Ioan Cuza” din Focsani, in urma unei investitii de 15.000 de euro. Terenul a fost inaugurat oficial printr-un meci demonstrativ de baschet. Noul teren a fost realizat in cadrul concursului ”Holcim iti premiaza scoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Scoala Zidarilor”. La finalul acestuia, o scoala din Romania urma sa castige reabilitarea unui teren de sport in limita unui buget de 15.000 de euro. Aproximativ 100 de scoli s-au inscris in concurs si peste 100.000 de persoane s-au implicat in procesul public de votare, care a generat mii de comentarii si distribuiri pe Facebook.
Bucuria oferita elevilor din CNAIC prin sponsorizarea terenului de sport reconfirma dorinta noastra de a crea valoare in comunitatile locale. Credem ca sprijinirea educatiei si investitia in tineri reprezinta un mod cu adevarat sustenabil pentru dezvoltarea comunitatilor. Sponsorizarea oferita in cadrul proiectului Scoala Zidarilor vine ca o continuare fireasca a strategiei companiei noastre pe termen lung de a construi fundatii pentru viitorul societatii”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.
Prin intermediul acestui concurs, elevii si cadrele didactice din intreaga tara au semnalat o nevoie reala a scolilor din Romania: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Acesta este motivul pentru care Holcim Romania a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport si altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”.
Scoala Zidarilor este un program gratuit de formare profesionala oferit de Holcim Romania, conceput si dezvoltat special pentru mesterii care isi doresc o specializare in domeniu si dobandirea de cunostinte noi privind cele mai noi tehnici in constructii si cele mai bune materiale utilizate in lucrarile de zidarie.
Holcim Romania a lansat proiectul Scoala Zidarilor in 2012, iar de atunci a instruit aproximativ 550 de zidari. Absolventii Scolii Zidarilor au posibilitatea de a obtine un certificat oficial de competente de la Autoritatea Nationala pentru Calificari.