CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

HOSPICE a inaugurat singura unitate cu servicii integrate de ingrijire palitiva din Bucuresti

Centrul Hospice Casa Sperantei 2014HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat Centrul de Ingrijire Paliativa din Bucuresti, dupa 5 ani de la demararea proiectului. Centrul HOSPICE din Bucuresti, situat in sectorul 2 al Capitalei, a fost realizat de la zero, cu o investitie de peste 5,7 milioane de euro. Proiectul a fost realizat cu ajutorul sponsorilor fondatori GSK si Vodafone si cu sprijinul altor parteneri importanti. Desfasurat pe 3 nivele, spatii anexe si 3421 de metri patrati, Centrul HOSPICE este prima si singura unitate cu servicii integrate de ingrijire palitiva din Bucuresti. Centrul va oferi gratuit copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile servicii de ingrijire la domiciliu, consultatii in ambulatoriu, internari in unitatea cu paturi, servicii sociale si consiliere Hospice Casa Speranteipsiho-emotionala.

„In momentul in care va functiona la capacitate maxima, centrul va oferi ingrijire pentru aproximativ 2000 de pacienti, anual. Echipele HOSPICE vor putea efectua pana la 11.000 de vizite la domiciliu, iar maximum 8000 de consultatii vor avea loc in ambulatoriul unitatii, pe parcursul a 12 luni. Pacientii HOSPICE vor desfasura activitati recreative in centrul de zi al unitatii, unde sunt programate peste 5000 de vizite, intr-un an”.

Centrul include doua unitati, una pentru adulti si alta pentru copii, dotate in total cu 23 de paturi, care vor permite, aproximativ 700 de internari, in decursul unui an. Pentru ca aceste doua unitati cu paturi sa poata functiona, HOSPICE Casa Sperantei continua strangerea de fonduri. Acestea nu sunt date in folosinta odata cu inaugurarea centrului, ci vor deveni functionale imediat ce organizatia va reusi sa atraga suma necesara completarii costurilor pentru primele 9 luni de functionare, de 390.000 euro.

Pe langa serviciile clinice, in Centrul HOSPICE din Bucuresti vor avea loc cursuri dedicate pregatirii teoretice si practice pentru personalul specializat in ingrijirea paliativa, din tara si strainatate.

In prezent, in Capitala, doar 9% dintre pacientii diagnosticati cu o boala incurabila beneficiaza de ingrijiri paliative. Estimarile arata ca peste 15.000 de pacienti au nevoie anual de servicii de acest tip, in Bucuresti si in zonele limitrofe.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.