Kaufland a lansat prima retea publica de statii de incarcare rapida pentru masini electrice

Valer Hancas (Kaufland) si Alexandru Teodorescu (Renovatio) alimenteaza la- statieKaufland Romania, in parteneriat cu Renovatio, a lansat prima retea publica de statii de alimentare Fast Charge a masinilor electrice din Romania. Acestea vor functiona non-stop, vor putea fi folosite gratuit pe axa Arad –Constanta si se vor afla in parcarile magazinelor Kaufland din noua orase si pe autostrada, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de masini electrice sa se deplaseze pe distante mai mari. In acelasi timp, pe langa lansarea retelei de statii de alimentare, pentru a contribui la dezvoltarea pietei de vehicule ecologice din Romania si pentru a inspira mai departe responsabilitate pentru mediu si societate, Kaufland a achizitionat o flota de 18 masini 100% electrice (zero emisii). O parte din acestea vor fi donate ONG-urilor partenere, iar o parte vor fi folosite  de catre angajatii Kaufland in deplasarile zilnice in interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare intr-un oras deja sufocat de noxe si poluare fonica.

Marco Hoßl (Director General Kaufland Romania)Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocuparile si prioritatile nostre si ne mandrim ca suntem si acum pionieri in proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care doneaza o flota de masini eco catre ONG-urile partenere si pun gratuit la dispozitia romanilor energie, in prima retea publica autohtona de statii de incarcare rapida, pentru a incuraja circularea cu masini eco si responsabilitate fata de mediu. Conducerea unei masini eco nu reprezinta doar o optiune ca oricare alta, ci o investitie in viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Marco Hoßl, Director General Kaufland Romania.

Primele ONG-uri care beneficiaza incepand de astazi de un mod ecologic de transport sunt Hospice Casa Sperantei, Habitat for Humanity si Let’s Do It, Romania!.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de incarcare in regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei in mai putin de 1h). Statia deserveste toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, atat pentru standardele de incarcare rapida (CHAdeMO si CCS) la o putere de 20kWh, cat si pentru incarcare in curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

Piata masinilor electrice este in crestere: in 2015, romanii au achizitionat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu fata de numarul vehiculelor de acest tip vandute in 2014, iar in primele doua luni ale acestui an, au fost inmatriculate 74 de automobile noi hibride si electrice, cu 90% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Masinile electrice achizitionate de Kaufland Romania spre donatie, Volkswagen e-Golf, sunt unele dintre cele mai performante vehicule de acest tip din Europa. Autonomia acestora este de aproximativ 200 de kilometri, ceea ce le face ideale pentru deplasarile zilnice prin oras, contribuind, prin emisii zero poluante, la imbunatatirea calitatii vietii din mediul urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.