Kaufland: Romanii care vor traversa Oceanul Atlantic vaslind si-au lansat la apa barca

Lansarea la apa a barcii Atlantic4_Kaufland Romania si Atlantic4, prima echipa romaneasca ce va traversa Oceanul Atlantic vaslind, au lansat la apa barca ce va scrie istorie pentru Romania si cu care vor concura in cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume – „Talisker Whisky Atlantic Challenge”. Cu aceasta ocazie, Kaufland Romania, partener oficial al initiativei, a donat suma de 20.000 de euro catre HOSPICE Casa Sperantei, in semn de sustinere a cauzei sociale pentru care echipa “Celor 4 Atlantici” concureaza: completarea fondurilor neces Barca Atlantic4 inainte de lansare_ are realizarii unui Campus socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau incurabile.

Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland RomaniaNe bucuram ca avem ocazia sa sprijinim o initiativa care promoveaza un model de curaj pentru Romania, dar lupta in acelasi timp si pentru o cauza sociala. Cu ocazia donatiei pe care am facut-o pentru sustinerea cauzei HOSPICE Casa Sperantei, dorim sa lansam un apel tuturor romanilor si sa ii incurajam sa fie astfel si ei alaturi de echipa care va traversa Atlanticul vaslind 5000 de km in 60 de zile. Implicandu-ne prin donatii,  victoria echipei va fi a tuturor romanilor”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland Romania.

Echipa a anuntat si inceperea campaniei publice de strangere de fonduri: sustinatorii echipei se pot alatura initiativei contribuind prin donatii la implinrea cauzei sociale HOSPICE Casa Sperantei, pe pagina speciala http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

Prima plimbare cu barca_Prima echipa romaneasca ce va traversa Atlanticul vaslind este formata pana acum din Andrei Rosu (40 ani, sportiv de anduranta, ultra-maratonist, detinator de recorduri nationale si mondiale, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii in 2015 si castigator al locului 3 in tandem la maratonul Polul Nord din 2016), alaturi de Vasile Osean (38 ani, doctor – medicina sportiva) urmand sa se alature inca doi membri ce vor fi alesi din finalistii competitiei de recrutare la care s-au inscris peste 100 de romani.

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dura cursa de canotaj din lume, care aliniaza la start un numar limitat de echipe de pe mapamond, avand reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior in timpul cursei, iar membri vor trebui sa faca fata unor provocari precum privarea de somn, vaslire in schimburi de doua ore, non-stop timp de saptamani. Barca va avea o limita de lungime si latime, poate fi construita numai din anumite materiale, nu va putea fi reparata pe parcurs si va fi echipata cu provizii numai la start.Cursa internationala de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va incepe in decembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.