Kaufland si Bucovina sustin proiectul prin care 100 de elevi invata sa traiasca mai sanatos

kauflandKaufland Romania si Bucovina sustin proiectul „Sanatatea este o stare de bine. Tu esti bine?”. Acesta isi propune evaluarea si selectia a 100 de elevi din patru licee bucurestene si includerea lor intr-un program pilot de antrenament si nutritie. Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 100 de elevi din patru licee ale municipiului Bucuresti, respectiv: Colegiul National Ion Creanga, Colegiul National Octav Onicescu, Colegiul National George Cosbuc, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Scopul acestui proiect este de a stimula interesul adolescentilor fata de adoptarea unei alimentatii corecte si beneficiile consumului de alimente sanatoase, care pot reprezenta substitute ale preparatelor de tip fast-food.kaufland2

Elevii, selectati si evaluati in prealabil de catre kinetoterapeuti, antrenori de fitness si consultanti in nutritie, vor participa gratuit la un program de antrenament intr-o sala de fitness si vor urma un regim de alimentatie pilot pe parcursul a trei luni. De asemenea, vor fi supravegheati de catre kinetoterapeuti pe toata durata proiectului”, afirma initiatorii proiectului.

Proiectul are in vedere si motivatia tinerilor de a practica sport si de a intelege varietatea alternativelor sportive avand in vedere nevoile specifice individuale.
Rezultatele urmarite prin intermediul proiectului sunt scaderea in greutate a unora dintre participanti, dezvoltarea masei musculare a altora sau schimbarea stilului de viata si constientizarea necesitatii unui regim alimentar sanatos.

Proiectul se deruleaza in perioada martie-iunie 2015 si a fost initiat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila in Educatie si reuneste in parteneriat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Centrul KinetoBebe, Fundatia Pretuieste Viata, Sas Gym, F.I.T.N.E.S.S. Concept, Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare – “Optimum Cibum”, Restaurantul rawdia si Brutaria Companion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.