Kaufland si HHC au inaugurat un nou centru de tranzit in Baia Mare

centrul-de-tranzit_02_inagurare-centrul-de-tranzit_foto-ghita-porumb Kaufland Romania a sustinut realizarea Centrului de Tranzit, Asistenta si Consiliere din Baia Mare, construit de Fundatia Hope and Homes for Children. Amplasat  pe un teren pus la dispozitie de Primaria Municipiului Baia Mare, noul centru are o capacitate de 19 locuri in garsoniere. Acesta a fost realizat cu scopul de a rezolva problema critica a locuirii, dar si a educatiei si asistarii tinerilor vulnerabili pentru ca acestia sa poata incepe o viata independenta si sa aiba acces la un loc de munca. Tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului beneficiaza de cazare pe o perioada cuprinsa intre 6 si 24 de luni, precum si de sprijinul permanent al unui asistent social, al unui psiholog si al unui asistent medical. In tot acest timp, ei primesc alocatia de hrana, stabilita conform legii, costurile utilitatilor fiind suportate de Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS) Baia Mare.

marco-hosl-ceo-kaufland-romaniaPentru noi, la Kaufland Romania, este o convingere sa oferim persoanelor tinere si dinamice o sansa, indiferent de circumstantele sau conditile din care provin. Motiv pentru care pe langa sustinerea noastra financiara in construirea Centrului de Tranzit, dorim sa oferim suport tinerilor si in activitatile lor viitoare”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland Romania.

Chef Adrian Hadean, un fidel sustinator al Fundatiei Hope and Homes for Children, a petrecut mai mult timp alaturi de tinerii din centru, i-a insotit la cumparaturi si le-a oferit sfaturi despre cum sa isi organizeze cumparaturile garsoniera-din-centrul-de-tranzit_02_inagurare-centrul-de-tranzit_foto-ghita-porumbsi alimentele astfel incat sa nu faca risipa. Tinerii au profitat de timpul petrecut alaturi de Chef Hadean pentru a afla cat mai multe informatii despre cum sa se gospodareasca eficient.

Dupa inaugurare, Centrul de Tranzit, Asistenta si Consiliere este donat SPAS Baia Mare, urmand sa functioneze in continuare sub atenta monitorizare a Hope and Homes for Children. Organizatia s-a ocupat si de formarea profesionala a specialistilor din cadrul SPAS Baia Mare care administreaza acest proiect, procesul de instruire urmand sa continue si dupa incheierea perioadei de implementare si monitorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.