Kaufland sustine initiativa a 4 romani de a traversa Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle

Kaufland - Andrei Rosu, Vasile Osean si Emil Curteanu - 3 membri din echipa Atlanti... Kaufland Romania sustine initiativa „Atlantic Challenge”, in care 4 romani vor traversa pentru prima data Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle. Astfel, Andrei Rosu (39 ani, sportiv de anduranta, ultra-maratonist, detinator de recorduri nationale si mondiale, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii in 2015 si castigator al locului 3 in tandem la maratonul Polul Nord din 2016), alaturi de Vasile Osean (37 ani, doctor – medicina sportiva) si Emil Curteanu (50 ani, fost caKaufland - Barca cu vasle a echipeinotor) vor forma prima echipa romaneasca ce va traversa Atlanticul vaslind, in cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.

Valer Hancas, Manager Corporate Affairs si Comunicare, Kaufland RomaniaNe bucuram ca avem ocazia sa sprijinim o initiativa atat de speciala, care este un model din trei puncte de vedere: lupta pentru o cauza sociala – strangerea de fonduri pentru centrul de ingrijire paliativa HOSPICE Casa Sperantei, promoveaza un model de curaj si determinare extraordinara si – nu in ultimul rand – lupta pentru Romania. Este o lectie de supravietuire, in care sa castigi inseamna chiar si reusita de a ajunge la finish. Aceasta victorie va fi a romanilor, pentru ca vom implica mereu si privitorii pe tot parcursul aventurii”, a declarat Valer Hancas, Manager Corporate Affairs si Comunicare, Kaufland Romania.

Cu acKaufland Atlantic Challengeeasta ocazie, Kaufland Romania, in calitate de partener oficial, anunta lansarea unei competitii nationale ce ofera unui roman sansa de a deveni cel de-al 4-lea membru al primei echipe romanesti ce va scrie istorie – „Atlantic4”. Romanii iubitori de aventura sunt invitati sa se inscrie in selectia nationala pe www.atlantic4.ro, pana pe 15 iunie 2016, pentru a ocupa cel de-al 4-lea loc in barca echipei „Celor 4 atlantici”. Ulterior, ceilalti membri ai echipei vor alege 10 semifinalisti (16 iunie – 24 iunie), urmand ca acestia sa treaca printr-o proba fizica (25 iunie – 1 august) in urma careia se vor califica 3 finalisti.

Echipa va parcurge vaslind peste 5000 de km in aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe), pentru implinirea unei cauze sociale pentru HOSPICE Casa Sperantei, ce va consta in completarea fondurilor necesare realizarii unui Campus socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau limitatoare de viata.

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dura cursa de canotaj din lume, care aliniaza la start un numar limitat de echipe de pe mapamond, avand reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior in timpul cursei, iar membri vor trebui sa faca fata unor provocari precum privarea de somn, vaslire in schimburi de doua ore, non-stop timp de saptamani. Barca va avea o limita de lungime si latime, poate fi construita numai din anumite materiale, nu va putea fi reparata pe parcurs si va fi echipata cu provizii numai la start.

Pregatirile echipei pentru traversarea Atlanticului vaslind dureaza doi ani si includ antrenamente complexe, sala de forta, cursuri de navigatie, inot si un test unic de traversare a Marii Negre intr-o barca cu vasle. Startul oficial al cursei internationale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc in decembrie 2017.

Kaufland Romania, in calitate de partener oficial, va fi alaturi de cei 4 romani pe parcursul intregii aventuri ce va ramane in istorie pentru Romania, prezentand parcursul echipei pe pagina sa de Facebook si live-tracking pe www.atlantic4.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.