KMG International (Rompetrol) sustine Festivalul Filmului Kazah

Kazakh Film Festival 2Ambasada Republicii Kazahstan in Romania, in colaborare cu KMG International, ofera publicului cinefil Festivalul Filmului Kazah. Este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa, si o premiera pentru Romania, si se desfasoara la Biblioteca Nationala (sala Mircea Eliade; Bd. Unirii 22) in perioada 27-30 noiembrie. Cele 9 filme din program fac o radiografie a peste 500 de ani de bogata cultura si istorie kazaha, cu teme variate – legaturile de familie, dragoste, singuratate, eroism, solidaritate si lupta pentru libertate. De la invaziile dzungarilor poporul kazah trece prin experienta razboiului, a sclaviei, a muncii fortate, a saraciei, a uciderii membrilor familiei si a arestului. Cu toate acestea, speranta si curajul razbat si dau nastere unor razboinici si lideri care schimba cursul istoriei.

„Evenimentul este organizat cu ocazia celebrarii a 550 de ani de la fondarea Hanatului Kazah si a zilei primului presedinte al Republicii Kazakhstan. Pentru publicul autohton, festivalul reprezinta o ocazie inedita de a descoperi autenticitatea si farmecul unui popor diferit si indepartat, dar cu similitudini istorice cu care vor rezona: numeroasele lupte pentru independenta si crearea statului modern”, a declarat E.S. Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan in Romania.

“De 8 ani suntem partener al statului roman si investitor strategic in industrie si economie, reusind sa consolidam podul energetic Romania – Kazahstan. In calitate de parteneri principali ai festivalului de film facem cunoscuta si cultura si limba unui popor cu o identitate formata in sute de anii de incercari istorice”, a declarat Catalin Dumitru, Vicepresedinte KMG International.

In cele patru zile de proiectii cu acces gratuit, publicul va avea ocazia sa vizioneze urmatoarele filme: Calea Liderului (4 parti), Nomad, Taramul promis, Oastea lui Myn Bala, Kyz Zhibek si Birzhan Sal.

Partenerii institutionali ai festivalului sunt Uniunea Cineastilor din Romania si studiourile Kazakh Film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.