La Bacau, Asociatia Lumina pune bazele unei retele de consilieri in ingrijirea paliativa (P)

Aociatia Lumina Asociatia Lumina pune bazele unei retele de consilieri in ingrijirea paliativ, la Bacau. Una dintre activitatile proiectului  ,,Ingrijiri paliative – masuri integrate pentru incluziune sociala”, presupune constituirea unei retele de consilieri in implementarea metodologiei de lucru in ingrijiri paliative in domeniul asistentei sociale. Metodologia de lucru este un instrument de lucru creat de catre echipa Asociatiei Lumina in prima etapa a proiectului, iar acum, in cea de-a doua etapa, vor fi selectati 12 specialisti la nivel national care, impreuna cu formatorii din cadrul proiectului si cu managerul de proiect vor deveni consilieri in implementarea acestui instrument de lucru.

Scopul realizarii acestei retele de consilieri este de a facilita accesul altor institutii, la utilizarea metodologiei. Specialistii selectati ( medici, asistenti medicali, asistenti sociali, psihoogi, kinetoterapeuti, inspectori de specialitate) trebuie sa fie motivati sa se implice in dezvoltarea serviciilor de ingrijiri paliative. Diversificarea participantilor va permite raspandirea metodologiei la toate nivelurile de lucru, atat in Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, cat si la nivelul altor institutii. Dupa constituirea retelei de consilieri vor fi realizate profile on-line pentru fiecare consilier, pe site-ul dedicat www.ingrijiripaliativebacau.ro pentru ca institutiile interesate sa ii poata contacta. In luna septembrie, dupa ce selectia specialistilor se va incheia, va avea loc la Bacau o intalnire de lucru pentru a se stabili in detaliu modul de functionare a retelei, serviciile furnizate si planul de lucru pe termen lung.

In acelasi timp, o delegatie a Asociatiei Lumina, formata din directorul executiv al asociatiei, Mihaela Dumitrache si Mara Matei, specialist relatii publice, se va deplasa in Norvegia, intr-un schimb de experienta in domeniul ingrijirilor paliative pentru copii.

Vizita va avea loc la un ONG similar din Kristiansand, Norvegia, Foreningen for Barnepalliasjon, dar si la o organizatie din Oslo, specializata in organizarea centrelor de zi pentru copiii cu boli limitatoare de viata. Scopul vizitei este de a aduce din experienta norvegiana in domeniul ingrijirilor paliative in Romania, dar si de a initia ulterior noi proiecte in parteneriat cu organizatia norvegiana, care sa duca la cresterea gradului de acces la serviciile de ingrijiri paliative pentru copiii din ambele tari.

Schimbul de experienta va fi realizat cu sprijinul financiar oferit de catre Statele donatoare (Islanda, Norvegia si Liechenstein) prin Apelul BILATERAL din cadrul Programului CORAI, administrat in Romania de catre F.R.D.S.

„Ingrijiri paliative- masuri integrate pentru incluziune sociala” este un proiect implementat de catre Asociatia Lumina, din Bacau, in parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacau, in perioada aprilie 2015-noiembrie 2016, al carui scop este cresterea gradului de acces la ingrijiri paliative pentru copii si tineri care fac parte din grupuri vulnerabile la excluziune sociala si economica.

Proiectul este finantat prin Programul RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.