Little People a renovat o camera de joaca si terapie pentru tinerii bolnavi de cancer

Foto 1Asociatia Little People a renovat, in totalitate, camera de joaca si terapie din cadrul sectiei de oncopediatrie din cadrul Institutuli Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta”, din Cluj-Napoca. Aceasta este cea de-a patra camera renovata de asociatie, dupa cea de la Iasi si cele doua camere din Bucuresti. Renovarea camerei de joaca si terapie a fost facuta avand in vedere nevoile copiilor si adolescentilor care trec prin aceasta experienta grea, precum si standardele europene existente. Astfel, pacientii se vor bucura de un spatiu realizat folosind materiale specifice pentru mediul de spital, de facilitati precum: incalzire prin pardoseala, Foto 2mobilier si aparatura electronica moderne, gadget-uri indispensabile tinerilor astazi. Activitatile realizate in cadrul camerei de joaca sunt desfasurate de specialistii Little People, alaturi de psihologul spitalului.

Katie Rizvi, fondator al Asociatiei Little People Romania si al Clubului TemerariiMediul spitalicesc poate fi un spatiu intimidant si confuz pentru fiecare dintre noi, cu atat mai mult  pentru copiii si tineri adulti. Crearea unei atmosfere mai putin institutionalizata si infricosatoare atat pentru copii cat si pentru familiile lor, a fost principalul aspect pe care l-am urmarit atunci cand am creat acest spatiu. Pentru prima data in Romania, separat de spatiul renovat de joaca al copiilor, spitalul va beneficia si de un spatiu dedicat si creat special pentru adolescenti. Aici acestia se vor putea bucura de intimitate, vor putea tine legatura cu ceilalti tineri de varsta lor avand sisteme de suport corespunzatoare si unde vor avea posibilitatea de a simti ca detin acel spatiu care ofera sentimentul de acasa– foarte important mai ales in cazul pacientilor spitalizati pe perioade lungi, nedeterminate”, a declarat Katie Rizvi, fondator al Asociatiei Little People Romania si al Clubului Temerarii.

Folosirea elementelor de design, iluminare si culoare au transformat un spatiu de spital intr-un loc in care copiii si adolescentii vor gasi confort si stimulare, indiferent de varsta. Camera separata pentru adolescenti le va permite tinerilor sa socializeze, studieze, sa asculte muzica, sa urmareasca filme sau sa navigheze pe internet.

Renovarea camerei de joaca si terapie a fost sustinuta de Hipermarketul Cora Cluj si clientii sai care au facut donatii in cadrul campaniei “Daruieste dorinte implinite” 2013, de Pro Atrium Cluj si de catre toti prietenii si sustinatorii Asociatiei Little People.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.